Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 10 maart 2013

Meteen raak

Vorige week (vorig weekend) won ze nog een wedstrijd rijden met een mountainbike op Cyprus. Deze week won ze in Drenthe twee koersen, beiden horend bij de Ronde van Drenthe: donderdag de Drentse 8 van Dwingeloo en zaterdag de wereldbekerwedstrijd Ronde van Drenthe.

Haar wegseizoen was nog niet van start gegaan. Voor de wedstrijd (2 etappes) op de mountainbike was ze bezig met het veldrijden. Meer dan 3 dagen zal ze dus nog niet hebben gebruikt aan trainingen op de weg. Toch met behoorlijke overmacht de winst pakken: donderdag in een massasprint, zaterdag in een 'sprint a deux' (van Ellen van Dijk) na een demarrage in de beklimming van de nieuwe VAM-berg.

Ik heb het (natuurlijk) over Marianne Vos. Regerend wereld- en olympisch kampioene van de wegwedstrijd. De laatste twee seizoenen winnares van de Giro Donne (de ronde van ItaliĆ« voor vrouwen). En vorig seizoen winnares van de wereldbeker. (Ze nam deze prijs over van haar ploeggenote Annemiek van Vleuten (kampioene in 2011). Van Vleuten is op dit moment de regerende Nederlandse kampioene (won in de zomer van 2012 het NK).

Tijdens het drieluik in Drenthe liet Emma Johansson zien ook al weer tot de betere rensters te behoren. Zij werd zowel op donderdag als op zaterdag 3e. De kleine Zweedse, woonachtig in Belgiƫ, beschikt weer over een scherpe sprint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten