Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 14 september 2013

Lowietje

De knfb wil dat voor het wk (in Braziliƫ) de opvolger van bondscoach Lowieke van Gaal is benoemd.

In mijn ogen zijn er zeer weinig geschikte kandidaten. Van coaches die nu actief zijn bij een club moet je maar afwachten of zij beschikbaar worden (en zo ja, of dat voor hun huidige werkgever gunstig is).

Guus Hiddink? Wil geen bondscoach meer zijn. Hij wil vooral veel rust.

Frank de Boer? Zou ik nog mee wachten als het gaat om de functie van coach. Is wel een goede optie als assistent-coach!

Ronald de Boer? Niet doen! Heeft nauwelijks ervaring als trainer. Nog geen hoofdtrainer geweest in de eredivisie.

Ronald Koeman? In mijn ogen niet geschikt. Tactisch komt hij net tekort. En hij maakt zijn eigen ploeg nog wel eens kapot.

Gert-Jan Verbeek? Als het gaat om harde aanpak, strengheid voor een groep, een zeer geschikte keuze! Weinig oog voor techniek, tactisch niet heel sterk.

Co Adriaanse? Ongeschikt. Vergane glorie ook. Is een coach voor aanvallend voetbal. De zwakte van Nederland zit 'm in het kunnen verdedigen. Zowel de achterhoede, als de gehele ploeg.

Frank Rijkaard? Zeer geschikte kandidaat. Oog voor goed verdedigen. Beschikbaar (nu een sabbatical). Wil misschien wel revanche voor het EK 2000?

Ik zou kiezen voor Rijkaard als hoofd-coach en Frank de Boer als assistent-coach. Voeg hier goede trainers aan toe: Edwin van der Sar, Jaap Stam, Winston Bogarde, Edgar Davids, Ronald de Boer, Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten