Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 29 september 2013

Na Pastoor nu Verbeek ontslagen

Eerder dit voetbalseizoen besloot een Gelderse BVO dat het ontslag van trainer/coach Alex Pastoor hen moest redden (de ene na de andere wedstrijd ging verloren). Vanmorgen werd Gertjan Verbeek ontslagen door AZ.

In tegenstelling tot NEC waren de prestaties van de BVO uit Alkmaar Zaanstreek wel redelijk.

Het hoe en waarom is me nog niet duidelijk. Verbeek schijnt geen makkelijke man te zijn om mee te werken, maar dat is toch al decennia bekend? Als je hem contracteert dan weet je toch wat je binnenhaalt?

Als Lowietje van Gaal na het wk 2014 stopt als bondscoach dan zou het een heel goede zaak zijn als Gertjan Verbeek wordt aangesteld als assistent-bondscoach. Hij zou dan de rol kunnen vervullen die bij cf Barcelona werd vervuld door Henk ten Cate. De harde, strenge veldheer.

De selectie van het Nederlands elftal moet onder leiding komen te staan van strenge, harde meesters. Een die de spelers laat zweten, die zorgt dat ze conditioneel goed zijn. De ander die zorgt voor een tactisch meesterplan, die spelers enerzijds vertrouwen geeft maar die hen ook de wind van voren geeft als zij verzaken. Zeker als ze niet in dienst van de ploeg spelen, als ze geen teamgeest hebben.

Oranje kan niet presteren met Sneijder, Robben, Van Persie en Huntelaar in de selectie. Daarbij is Nederland erg slecht in verdedigen. Niet alleen de achterhoede spelers zijn heel zwak. Ook de voorhoede spelers kunnen niet goed verdedigen. Ze zijn vooral te lui om te storen, om druk te zetten. Er zijn weinig coaches die dat inzien. Dat individuele klasse veel minder belangrijk is dan een sterk collectief is iets wat zelden wordt gezien door coaches. Wat dat betreft hebben velen net als veel fans een erg laag iq! Geen wonder dat Nederland het land is van de 26 miljoen bondscoaches.

Wie de hoofdcoach dan moet worden? Antwoord: de persoon die hoofdcoach was van Barcelona toen Ten Cate diens assistent was. Hij was al eens eerder bondscoach van het Nederlands elftal, namelijk op het EK 2000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten