Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 15 maart 2015

Wild wint weer

Kirsten Wild heeft vanmiddag (15 maart) de (Novilon) Eurocup gewonnen. De Eurocup is de derde etappe van het drieluik van de Ronde van Drenthe.

De Ronde van Drenthe is, voor de vrouwen, een meerdaagse van drie etappes die bestaat uit de Drentse 8 (met start en finish in Dwingeloo), de wereldbekerwedstrijd (met start en finish in Hoogeveen) en de Eurocup (met dit jaar de start in Coevorden en finish in Roden).

Kirsten Wild, die kortgeleden op de baan wereldkampioen scratch werd, won dit jaar opnieuw de Eurocup. Vorig jaar won zij deze koers ook. Toen met start en finish in Coevorden.

Wild, woonachtig in Zwolle (geboren in Almelo én enige tijd woonachtig in Groningen (tijdens haar studie aan de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding))), won de massasprint.

Tweede werd Chloe Hosking, derde werd Christine Majerus en vierde werd Amy Pieters.

Wild, dit seizoen uitkomend voor de Hitac formatie (Noorwegen), werd gisteren 11e in de wereldbekerwedstrijd.

Amy Pieters, dochter van ex-baanrenner Peter Pieters, werd zaterdag 14 maart tweede in de wereldbekerwedstrijd achter de Belgische Jolien D'Hoore. Een goed weekend derhalve voor de renster van de Duits - Nederlandse Giant Liv Plantur formatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten