Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 9 april 2016

Van Musselkanaal naar Stadskanaal (Enegiewacht tour 2016 etappe 3)

Stadskanaal (en omstreken) was het decor van de derde etappe van de Energiewacht tour. Het is het laatste jaar dat deze meerdaagse ronde deze naam voert. Energiewacht stopt als sponsor.

Vrijdag 8 april 2016 reden zowel de junioren als de elite vrouwen een etappe door het oostelijke deel van de provincie Groningen, de kanaalstreek.

Tijdens de wedstrijd voor junioren kwam een renster hard ten val. Zij kon zich van de val niets herinneren. Er werd wat half zacht ingegrepen. De medische begeleiding stuurde haar niet voor controle naar een andere arts of het ziekenhuis. Het personeel van een winkel deed dat wel. Eerst naar de huisarts van een medewerkster en vervolgens naar het ziekenhuis.

De renster had van de medische begeleiding nog wel het verzoek gekregen om zich later op de dag te melden. Wielrenners zijn bijzondere mensen: als zij weer op de fiets kunnen klimmen dan zie je ze na de koers niet terug. Ze gaan rustig naar hun hotel of naar huis. Als je als medisch begeleider afkomstig bent uit een andere tak van sport dan is het van belang om hier rekening mee te houden. Sowieso: bij twijfel niet inhalen. Waarom dit meisje niet uit voorzorg uit koers gehaald en onder begeleiding van een vrijwilliger naar arts en ziekenhuis gestuurd?

De etappe van de elite vrouwen werd gewonnen door Allie Dragoo voor Julie Leth (2e) en Moniek Tenniglo (3e). Chantal Blaak blijft leidster in het algemeen klassement. Ellen van Dijk (een ploeggenote van Blaak) staat op de 2e plaats.

Zaterdag worden er twee etappes verreden: een relatief korte etappe (75 kilometer) in en rond Zuidhorn. En een individuele tijdrit over ruim 13 kilometer in en rond Leek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten