Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 13 augustus 2016

Keien op de Keirin

Laurine van Riessen en Elis Ligtlee zijn ware keien op de Keirin. Voor wie nu denkt "Keirin?!?" Keirin is een discipline van het baanwielrennen. Je begint met wat rondjes achter een derny (een brommertje) en vervolgens rij je, tegen anderen, om te proberen als eerste over een eindstreep te komen.

In de series had Laurine van Riessen heel veel geluk. In haar eerste ronde bleef zij een halve centimeter binnen de rand van de baan. Bijna reed zij de tribune op. Na een val was zij aangewezen op een herkansing. Alleen de nummer 1 van die ronde plaatste zich voor de halve finale. Die plek werd verdiend door ... Van Riessen!

Elis Ligtlee had over geluk ook niet te klagen. In de halve finale wist zij om enkele vallende rensters te ontwijken. Ze ging als nummer 3 van haar halve finale door naar de finale.

Van Riessen werd vierde in haar halve finale. Dat was helaas niet voldoende om de finale te bereiken.

In de finale reed Ligtlee ijzersterk. Zij reed 2 rondes op kop. Dat waren de laatste 2 rondes. Simpel om te constateren dat zij dus goud won. Elis Ligtlee is de Olympisch kampioene 2016.

De teamsprint (Van Riessen en Ligtlee vormen daar een team) leverde de 5e plaats op.

Van Riessen rijdt nog de sprint. Elis Ligtlee rijdt ook de sprint. Ligtlee is de Europees kampioene sprint (én keirin).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten