Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 7 augustus 2016

Vrees & Vreugde

Winst en verlies ... het verschil is soms heel klein. De scheidslijn soms heel dun. Ook vanmiddag, zondag 7 augustus 2016.

Gedurende de wedstrijd was er een kopgroep van 4 rensters. Daarin 2 Nederlandse vrouwen: Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten.

In de afdaling nam Van Vleuten een voorsprong. Deze leek comfortabel genoeg om de gouden medaille te winnen. Of Van der Breggen in staat zou zijn om een sprint in een groepje van drie rensters (zijzelf en 2 anderen) te "winnen" en zo de bronzen medaille te pakken, was een kwestie van afwachten. De achterstand van de groep Van der Breggen op Van Vleuten was ongeveer 1 minuut.

En toen .... leek het mis te gaan! Van Vleuten ging over de kop. Een gruwelijke val. Zij lag er lelijk bij. (Bewusteloos?)

De nummer 2 in koers pakte de leiding. En leek naar het goud te soleren. Maar ... het liep anders.

Anna van der Breggen en haar twee mede achtervolgsters kwamen dichterbij Mara Abbott. Ze wisten de Amerikaanse in te halen en toen was daar de sprint.

Hoe het afliep? Winst en dus goud voor Anna van der Breggen!

Van der Breggen, Vos (9e) en Van Dijk werden gerustgesteld door Maurits Hendriks en later ook een andere stafmedewerker van de Olympische ploeg. Zij waren zicht- en merkbaar opgelucht. Begrijpelijk. Want ook bij mij als tv-kijker zat de schrik er flink in. Mijn maag draaide om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten