Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 14 oktober 2016

Wandeltocht & schattenjacht

Vanmiddag samen met een vriendin op zoek geweest naar een schat. Op internet had ik een cachetocht (genaamd stadswandeling) gevonden. Het is een route van ongeveer 4 kilometer. Dat leek ons beiden een prima jacht qua verwachtte afstand en tijd. Het kwam ook prima uit.

Onderweg nog een extra schat gezocht (en gevonden). Eerder deze week zocht ik tevergeefs maar iemand vertelde mij waar de schat ligt. Vanmiddag vonden wij deze schat. Helaas konden wij niet loggen want het logboekje is vol.

De route leid je langs 10 locaties (in volgorde: peerd van ome Loeks, Groninger museum, Stripmuseum, (Scheepvaartmuseum (hier geen vraag!)), Korenbeurs, Academiegebouw (de vraag gaat niet over het Academiegebouw!), Goudkantoor, Prinsenhof, gebouw naast het Praedinius gymnasium (maar niet de schouwburg!), Geertruid gasthuis en tot slot de synagoge aan de Folkingestraat). Het antwoord op iedere vraag bestaat uit een getal. Wanneer jij alle 10 getallen hebt krijg je twee coördinaten. Deze leiden naar de plek waar de schat ligt.

Tot onze grote vreugde hebben wij deze wél kunnen loggen!

Na een hapje (fastfood) nog gezocht naar een cache. Helaas hebben wij deze, ondanks de hint "Ik word niet nat, ik ben stekelig en word goed bewaakt", niet gevonden! Moeten wij sommige aanwijzingen juist omdraaien? In een reactie lazen wij "de politie is jouw beste vriend" (er zit een vestiging van de politie) en iemand anders schrijft "a funny place to hide". Verstoppen op het terrein van de politie is inderdaad grappig. Maar dat is afgezet. Binnenkort nog maar eens zoeken. Hopelijk dan meer 'geluk'!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten