Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 12 november 2016

Wie is de mol? 2017

Mollen worden niet gekozen omwille van hun naam, uiterlijk, beroep of meer van dit soort "triviale" zaken. Je mag de mol zijn omdat de mollicitatiecommissie van mening is dat jij de meest geschikte persoon bent voor de functie van mol.

Het kan wél zo zijn dat "triviale" dingen worden gebruikt als hint(s).

Laten wij eens kijken naar de nieuwe groep.

Imanuelle Grives: actrice uit "Celblok H". Speelt hierin een keiharde boef.

Sigrid ten Napel: actrice uit de tv-serie "Penoza" (misdaadserie). In het land waar de serie zich afspeelt is een heel bekende penoze groep: de mafia.

Jeroen Kijk in de Vegte: (Haagse = kijk in de verte) Verwijzing naar tunnelvisie? De mol kruipt in zelf gegraven tunnels.

Vincent Vianen: VV ofwel V's. De nieuwe serie speelt zich af in de Verenigde Staten (van Amerika). In het Nederlands afgekort als V.S. De geografische afkorting is USA (United States of America) maar in de volksmond wordt US gezegd. Ofwel us (in het Nederlands 'wij'). Heel vroeger was er geen onderscheid tussen de letter V en de letter U. Dus ook zo kan je verwijzen naar u's/us.

Wanneer je het omdraait dan krijg je de volgende 2 dingen: 1) het 'wij'-gevoel is weg (de mol is geen deel van de groep kandidaten), 2. VV is omgekeerd M (van mol).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten