Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 11 maart 2017

Wie is de mol?

Vanavond, zaterdag 11 Maart, wordt bekend wie de mol van 2017 is. (Nou ja, het spel is opgenomen in 2016 maar werd dus vanaf Januari 2017 uitgezonden.)

9 afleveringen. En als bonus de reünie. Waarin de groep weer samen komt en iedereen te horen krijgt wie de mol was. Hoe hij/zij het spel gespeeld heeft.

Ik kijk nu de afleveringen terug. Niet voor het eerst!

9 hints. 1 per aflevering.

  1. Thomas, Roos, Jeroen en Vincent mogen per helikopter naar een brug (Hawthorne) om daar te gaan zoeken naar vrijstellingen: 4 in totaal, 1 per persoon. Als zij de vrijstellingen hebben gevonden besluiten zij, op voorstel van Jeroen, te liegen. En te beweren dat zij de vrijstellingen niet hebben gevonden. Thomas zegt dat hij niet begrijpt waarom er over gelogen zou moeten worden. Hij heeft voorkennis? (Opdracht in de bioscoop.) Het vinden van de vrijstellingen is cruciaal. Meer nog dan het vinden van het vraagteken. Als het vraagteken niet gevonden zou worden, dan zou men wellicht hebben gekozen voor een alternatieve opdracht. Maar als de vrijstellingen niet gevonden zouden worden ... wat had men dan kunnen doen? (Er zou dan toch iets moeten zijn om aan het vraagteken invulling te geven.) Het is Jochem die de regie in handen neemt als het gaat om het zoeken naar het vraagteken. Verder zegt Thomas dat het te lang duurde voor de hint (locatie) gevonden werd. 
  2. Geel touw, waslijn (in de papierfabriek). 2 tafels (met op iedere tafel een typmachine), Thomas stelt voor om naar een andere opdracht te gaan, Sanne maakt de ene typfout na de andere, Jochem bouwt een scherm (hij kloot maar wat aan), Sanne merkt op dat Sigrid te jong is om te typen, Thomas vindt het zonde om een rol papier af te rollen op zoek naar geld, Sigrid maakt een typfout en Sanne wordt "boos", Sanne stelt voor om het origineel in te leveren. Jochem zou de verkenner zijn maar zijn verkenningstocht levert geen informatie op. Hij raakt wél € 500 kwijt. Sanne merkt de vrijstellingen en jokers niet op. Ondanks haar afkeer jegens kermis gaat zij in een attractie met de naam 'Screaming Eagle'. Zij zegt "dat maakt de mol in jou los". Opbrengst € 500. Thomas (acteur in 'Soldaat van Oranje') zegt "voor volk en vaderland" als Imanuelle probeert om haar opbrengst van € 500 binnen te brengen. Thomas zegt dat hij geen hoog bedrag kan pakken. Hij verdient € 250. Sanne geeft hem hiervoor een compliment. 
  3. Sigrid jat een vragenlijst van Thomas. Lag er in die kamer een draaiboek? Imanuelle heeft het molboekje van Jochem gejat? Jochem pakt - € 1000 tijdens de estafette. Wie heeft er nog meer geld uit de pot gehaald? Sanne hindert de communicatie. Screaming eagle? (We zien een zeearend in beeld.) Jochem mist meteen 1 blauw paaltje. Sanne begrijpt ineens dat de kartonnetjes slechts aanwijzingen zijn. Jochem concludeert dat er iets niet klopt maar hij geeft dat niet door. Thomas vraagt of Diederik hem kan zien. Heeft hij ergens geld achtergelaten / weggegooid? Sanne plaatst weer een sneer. ;) Thomas tekent de vakjes op een onhandige plek. De tekening van Roos spoelt weg. Sanne gaat in op een opmerking van Thomas en stelt voor om drankjes te tekenen. Jochem tekent een mislukte Mickey Mouse. Imanuelle & Jochem hebben veel tijd nodig om de andere duo's te vinden. Jochem lijkt, samen met Sigrid, wel goed werk te leveren als het goed om het puzzelen van de route. Thomas rijdt steeds weg van de rest van de groep. Sanne geeft de andere duo's de schuld. Jochem wil de volgorde van de auto's bepalen. Wie voorop rijdt is niet afhankelijk van de stappen van de route maar wie weet hoe er gereden moet worden. Fouten met stoplichten e.d. Zij rijden langs een boekwinkel (eindbestemming) en daar staat op de gevel een agenda. O.a. Monday May 23. De verjaardag van ... Jochem.
  4. Sanne zegt iets over de opdracht in de Pendleton Round Up "die naar jou kijkt .." maar het kan betrekking hebben op jouw rol als mol. En de vrees ontmaskerd te worden. Sanne verdient echter wel € 250. Jochem maakt een heel merkwaardige buikschuiver. Hij wordt gevangen aan zijn been. Thomas haalt net de finish niet. Dit kost de pot € 500. Jochem sluit een 2e pact. Tekent Jochem 3x een valse handtekening? Sanne drukte het gemiddelde en zegt daarover "wij hebben € 750 verdiend, dat mag er ook wel weer af". Ja, dat komt de mol wel goed uit. Een laag bedrag zorgt voor een laag gemiddelde. Rekenkundig gezien telt € 0 niet als bod. Sigrid € 1500, Imanuelle € 0, Thomas € 2000, Jochem € 0, Diederik € 3500, Sanne € 750. Totaal: € 7750. Gedeeld door 6 is € 1291,666. Dat is dus afgerond naar € 1300. Sanne heeft het over € 1500 alleen voor haar, en niet als totaal van de groep. Uitgegeven bedragen: Sanne € 2000, Diederik € 2700 en Jochem € 3500. Jochem biedt 2x over zichzelf heen.
  5. Sanne zegt dat zij 4 afleveringen op rij had gekozen voor Sigrid als mol. Terwijl zij eerder (in aflevering 4) zegt dat zij Sigrid niet verdenkt. Thomas houdt een envelop voor zichzelf. Thomas & Jochem maken samen 2 jokers (ieder 1). Jochem ziet zijn poster niet.
  6. Jochem zegt 'badge' i.p.v. 'button'. Jochem zegt later wel 'button'. Sanne belt een bedrag door zonder eerst te vragen of er al iemand bij hem is geweest. Thomas doet dat ook niet. Hij heeft echter op dat moment het geluk dat hij de eerste is die bij deze button komt. Jochem vertelt wat hij heeft gezien bij de rodeo (mensen op paarden en stieren). De opdracht was het vinden van buttons. Jochem vindt € 750 maar is te traag met doorbellen.  Sanne is het niet met Thomas eens om een hoog bedrag door te bellen. Thomas vindt dat je alleen een hoog bedrag zou moeten doorbellen. Nu vind ik € 50 niet bepaald een hoog bedrag.
  7. Sanne is van mening dat het bedrag wat in de pot zit (op het moment dat zij de pot overdraagt aan Thomas) goud waard is. Het duurt erg lang voor men doorheeft dat men ieder slechts 1 andere persoon hoort. Sanne is de eerste die voorstelt om iets door te geven aan een volgende. Diederik haakt hier op in, en Sanne zet dit plan voort. Sanne zingt "en de tijd tikt weg ..." ze lijkt wel blij. Diederik zegt geen antwoorden door te krijgen. Is dit de fout van Thomas? Art komt bij de groep. Zij zitten op een bankje. Jochem wordt verblind door de zon. Eenmaal in de auto hebben Jochem en Thomas last van de zon. Jochem zegt zelfs "de zon ...". De cabrio blijft lang stilstaan. Molactie van Sanne? Zij geeft wel aan hoe Jochem en Thomas hadden kunnen mollen. Imanuelle vertelt heel uitvoerig wat zij doet. Sanne kan niet alles horen en vraagt "Wat zegt Imanuelle allemaal!?!". Thomas "Je hebt een bestelling voor ons?" Sanne sneert "Een bestemming!" kort daarvoor sneert zij al "schiet op jongens!" als Thomas en Diederik ietwat uitgebreid met elkaar babbelen. En later "als wij er zijn mag er weer gemold worden!". :) Sanne en Thomas reageren verbaasd op het grapje van Art. Sanne zegt over zichzelf "aan mij lag het vandaag ook niet". Thomas schiet 2 ballonnen kapot. Maar is te laat terug, dus zijn score telt niet. 
  8. Jochem en Sanne maken er een potje van bij het fietstochtje. Jochem merkt op dat het niet gaat lukken. Iets in de trant van 'laat maar' (titel van de aflevering maar dan in omgekeerde volgorde). Jochem hangt de z ook nog eens buiten de tijd op de juiste plek. Sanne (die iets met boeken heeft) leest niet van links naar rechts? Art drijft de spot met het Vlaamse alfabet. 
  9. Sanne denkt nog het beste na tijdens opdracht 1. Jochem hangt de bordjes op andere plekken. Jochem zegt "mol to town". Sanne wint opdracht 2. Voorkennis over de puzzel? Wordt het bedrag verdubbeld of houdt zij ruim € 12000 uit de pot? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten