Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 17 februari 2018

Vier feest met vodka

"Simone, de mol!" roept Jan tegen Simone.

Jan, de persoon die ik absoluut niet verdenk. Die ik nooit verdacht heb. Volgens Moltalk is hij echter wél de persoon die het minste geld heeft verdiend voor de pot en dus volgens de tactiek 'follow the money' verdachte nummer 1 is.

Schijn werper

Het zijn 2 woorden. Dat vind ik, maar ja ..., verdacht. Waar kan het naar verwijzen?
  1. De film 'the Shining'. Vorige week zei Simone "Here is Johnny!" dit komt uit de film 'the Shining'. 
  2. Werper. Gooit Simone nou een doos uit haar wagon? 
  3. Simone wierp vorige week een rookgordijn op bij Ruben (door tegen hem te zeggen dat zij de mol is (wat hij misschien niet gelooft)) en deze week bij Jan (toen hij zei dat zij de mol is, wat zij lachwekkend 'weg'wierp?). 
  4. Simone leek in aflevering 7 niet de mol. Is dat schijn? (Niets is wat het lijkt.) 
  5. Jan zegt dus "Simone is de mol" en vestigt daarmee nóg meer de aandacht op de nieuwslezeres. Hij wil zich daarmee vrij pleiten? 
Opgelicht 

S Mol? Is dat echt wat er had moeten oplichten?

Had de mol wellicht de verlengsnoeren gesaboteerd? Of de lampjes die ingedraaid moesten worden?

Praten als brugman 

Jan praat als brugman om mensen te vragen om te gaan verven, om muziek te maken, om hem drank etc. te geven (of in ieder geval voor een lage prijs te verstrekken). Hij was niet veel op de brug. Simone, die verschillende praatjes had, was daar wél.

Per ongeluk 

Als jij het iets anders uitspreekt klinkt het als perron geluk. Er moesten dozen worden achter gelaten op perrons. Dat ging niet helemaal goed. Kosten voor verkeerde bezorging: € -250 per doos. Te verdienen met goede sortering: € 1500. Logischerwijs zouden er dan 6 dozen zijn? De kandidaten hadden er 7 bezorgd. Het zou dan ook eerder gaan om 10 dozen. 

Waar zijn de ontbrekende dozen gebleven? Én wie is er verantwoordelijk voor het zoekraken van deze dozen?

Het dagboek van de mol; aflevering 7 Simone zegt dat niemand een bondgenoot heeft. De mol schrijft dat hij/zij alleen is te midden van de groep. Simone is de enige zonder bondgenootje. De 'Lady in red'. (Hint: Rode draad.) 

Of is Jan, de persoon die wél een bondgenoot lijkt te hebben, iemand die bepaalt wat de voorwaarden zijn van een "vriendschap"?  Is hij (zoals Frits Huffnagel suggereert) de persoon die alles weet van de opdrachten en dús door de leiding te nemen verdacht (de groep de verkeerde kant op sturen)?

Ruben & Trolcay verdenk ik niet. Hopelijk is Trolcay de volgende die naar huis moet. Stine was vanavond de persoon die het spel moest verlaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten