Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 21 september 2017

Donar @ Prienai (Vytautas vs Donar) [VOORBESCHOUWING + LIVE verslag]

Vanavond, en ik had verwacht dat de wedstrijd inmiddels begonnen zou zijn, is de wedstrijd Vytautas vs Donar.

Afgelopen dinsdag (19 september) werd in Groningen de 1e wedstrijd van deze kwalificatieronde gespeeld: Donar vs Vytautas.

Ondanks goed spel wist Donar helaas de thuiswedstrijd niet te winnen. Jammer, doch geen reden om te wanhopen (het bereiken van de 2e kwalificatieronde).

De Litouwers speelden zoals van hen verwacht mag worden: samenspel, goede beheersing van technische vaardigheden, meer nadruk op tactiek dan atletisch vermogen én showtjes, goede afstandsschoten.

Donar had zich, zo bleek op de training van maandagmiddag (18 september), goed voorbereid. Hetgeen werd geoefend werd in de wedstrijd uitgevoerd. Maar de ploeg kwam uiteindelijk net tekort. Het schotpercentage van Donar was laag (in ieder geval lager dan dat van Vytautas), de rotatie in de verdediging kon niet altijd een score voorkomen, passes kwamen nog wel eens niet aan (met als gevolg balverlies: 'turnover').

Wij gaan zien of Donar zich nu weet te plaatsen voor de volgende ronde (tegen Bakken Bears).

Kwartstanden:
  1. 14 - 26
  2. 24 - 51 (10 - 25)
  3. 46 - 69 (22 - 18)
  4. 61 - 84 (15 - 15)
Bijzonderheid 1: time-out in 3e kwart bij een stand van 31 - 53. Het begin van het 3e kwart was voor Donar (0 - 2) maar vervolgens een 7 - 0 run van de Litouwers.

Samenvatting 3e kwart tot nu toe: schoten vallen niet, wij pakken geen rebounds, we maken wel persoonlijke fouten en zelfs een onsportieve fout.

Time-out? De tussenstand is nu 46 - 69. Einde 3e kwart, zo blijkt nu. Vytautas wist de achterstand terug te brengen van 27 punten naar 15, maar nu is het verschil dus 23 punten. (Over beide wedstrijden 21 punten.)

Statistieken

Conclusie: Donar speelde in het 4e kwart de wedstrijd professioneel uit. In mijn ogen (maar ja, ik ben tóch een Donar-supporter) een terechte overwinning. Als jij, zoals Donar, over 2 wedstrijden, met meer dan 20 punten verschil wint dan is er geen twijfel wie de beste is. Toch?

In de tweede ronde spelen wij dus tegen Bakken Bears. Vorig jaar kwam het, door verlies in de 1e ronde tegen Tartu Rock, niet van een confrontatie met de Denen. Nu wel.

De wedstrijd begint a.s. zondag om 18:00 uur.