Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 16 februari 2019

Te weinig kracht van power-forward

Na Chase Fieler (2 seizoenen) en Evan Bruinsma (1 seizoen) zou Joseph 'Jobi' Wall dit seizoen dé power-forward zijn van Donar. "Een schutter, minder een man voor onder de borden" werd over hem gezegd. Het laatste klopte, het eerste niet.

Vanaf de eerste dag viel hij tegen. Dat gold helaas ook voor Jordan Callahan, de point-guard. Het gemis aan Bruinsma & Brandyn Curry is groot. Zélfs met de terugkeer van Lance Jeter als point-guard.

Het zal overigens vast niet alleen aan Jeter liggen dat de ploeg het niet goed doet. Maar, kwalitatief is Jeter in mijn ogen minder goed dan Curry. Ondanks dat hij terecht werd verkozen tot de beste speler van de laatste speelronde van de tweede groepsfase in het FIBA Europe Cuptoernooi.

Terug naar de positie van power-forward. Bradford Burgess keerde niet terug, want hij is, ondanks zijn postuur, meer een small-forward(?) Zijn speelstijl is inderdaad anders dan die van Fieler en Bruinsma. Evan was nog meer dan Chase een inside-speler.

Burgess was geen rebounder (hij pakte ze wel!) en ogenschijnlijk geen defensieve sloper. Ik denk dat met Burgess in de selectie de ploeg, ondanks zijn kwaliteiten, nog minder in balans is dan nu het geval is. Te veel van hetzelfde, te weinig kwaliteit voor de rebound en verdediging.

Hij lijkt wel te zijn gestopt met spelen (kan geen huidige club vinden) maar wat had ik hem graag in het team gezien: Bill Clark. Een rebounder, verdediger én een speler die kan schieten. Coach en bestuur vinden dat hij te veel lijkt op Jason Dourisseau qua speelstijl. Nou, daar lijkt me niks mis mee.

Jason is ook iemand die als 4 kan spelen. Clark kan dit ook. Met het 'small ball' van tegenwoordig is het niet zo erg dat het dan geen spelers van 2.05 meter en 101 kilogram zijn.

Met spelers als Slagter, Hammink en Sitton beschikt de ploeg over genoeg spelers voor de positie van small-forward. Slagter is immers ook nog een shooting-guard.

Het is goed dat de club niet kiest voor een vervanger van Dendy (dit mag ook niet trouwens). Zorg ervoor dat de ploeg nu een TEAM wordt, dat het weer gaat swingen. De prijzen zijn nog niet verdeeld.

Volgend seizoen Leon Williams (nu Den Helder Suns) en Thomas van der Mars (Aalst)? Jordy Kuiper en Luuk van Bree?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten