Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 25 juni 2019

Einde & herstart

Sean Cunningham, Arvin Slagter, Drago Pasalic, Lance  Jeter, Sergerio 'Teddy' Gipson en Grant Sitton keren niet terug bij Donar. Rienk Mast verlaat de club ook.

Welke spelers er naar de club komen is afwachten. Minimaal 5 spelers die tussen hun 12e en 20e jaar in Nederland hebben gespeeld zijn nodig in de selectie. Dat is een verplichting op basis van de nieuwe spelregel die geldt voor het toernooi om de Nederlandse beker, de Nederlandse competitie inclusief de play-offs om het Nederlands kampioenschap en een Europese competitie.

De naam Jordy Kuiper, geboren en getogen in Groningen, klinkt al maanden in de spreekwoordelijke wandelgangen. Kuiper, power-forward, speelde 4 jaar in de NCAA (divisie 1) en vervolgens afgelopen seizoen in de hoogste divisie van IJsland. Hij zou, als jongen van de club, een goede opvolger zijn van Rienk Mast. Het is voor Mast te hopen dat hij goed herstelt van zijn blessure, zodat hij een succesvol avontuur kan beleven in Amerika. (Rienk gaat in de NCAA (divisie 1) spelen.)

Vandaag, dinsdag 25 juni, werd Leon Williams gepresenteerd door de club. Williams stond jaren geleden al in de belangstelling van Donar. Hij koos toen voor Den Bosch. Ik vermoed dat Williams de opvolger zal zijn van Gipson, en dus de nieuwe back-up point-guard zal zijn.

Dat betekent ook dat ik de kans op een terugkeer van Bouwknecht voorlopig nihil acht. Voor zijn positie (guard) heeft de club immers Williams en Hammink.

Lukt het Donar om spelers van het kaliber Brandyn Curry en Chase Fieler te halen? Dit mogen wat mij betreft Nederlanders zijn! Ik denk dan aan Charlon Kloof en Thomas van der Mars.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten