Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 11 december 2020

BeNe-league

Met ingang van volgend seizoen zal Donar niet alleen tegen Nederlandse clubs spelen. Er komt een competitie samen met België. Het bericht op de site van de NOS is kwalitatief uitermate teleurstellend.

20 ploegen. Dat vind ik eerlijk gezegd veel te veel. Het niveau in Nederland is erg laag. Te laag om hier met meer dan 6 ploegen aan een nationale competitie te beginnen. 

Ik zou zeggen: begin met vijf ploegen (Donar, Den Bosch, Zwolle, Rotterdam en Leiden). Laat de top 3 in de BeNe-liga spelen met vijf ploegen uit België (5 van 8). 

Deze drie ploegen spelen in de play-offs tegen de winnaar van een knock-out duel over twee wedstrijden tussen de twee teams die zich niet weten te plaatsen voor de BeNe-league. (Nummer 1 vs nummer 4, nummer 2 vs nummer 3, volgens een best-of-3 systeem.)

De finale is een best-of-7 serie. 

De kampioen van Nederland speelt in een best-of-5 serie tegen de kampioen van België om het kampioenschap van België en Nederland. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten