Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 22 augustus 2020

Donar vs Bears (Aarhus, Denemarken)

 Zaterdag 22 augustus 2020. Het eerste deel van een dubbele ontmoeting tussen de Deense Bears uit Aarhus en de Groningse trots, Donar.

In dit weekend spelen beide ploegen in Groningen twee oefenwedstrijden tegen elkaar. Vandaag is de eerste wedstrijd, morgen, zondag 23 augustus, de tweede. 

Het spel van Donar ziet er redelijk uit. Voor deze fase van het seizoen (nog maar een paar weken in training) behoorlijk goed. Dit moet ook, want het kwalificatietoernooi van de Champions League nadert.

In eerste instantie zou Donar een uit- én thuiswedstrijd spelen in de eerste kwalificatieronde, bij winst gevolgd door een uit- én thuiswedstrijd in een tweede en laatste kwalificatieronde. Maar, die opzet is gewijzigd. De ploeg zal nu ergens een toernooi spelen. 

Donar speelt dan 1 wedstrijd in de eerste ronde en 1 wedstrijd in de tweede ronde, de finale van dit toernooi c.q. de finale van die groep. Datum en locatie zijn nog niet bekend.

Verbeterpunten in de eerste helft: schotpercentages en 'turnovers'. De ploeg lijdt veel balverlies. 

In het vierde kwart raakt Donar een ruime voorsprong (9? punten) kwijt als gevolg van persoonlijke fouten. De Bears (hun nummer 4) zijn trefzeker vanaf de vrije worplijn.

Einstand: 74 - 72.

Wat doet de club als Justin Watts niet komt c.q. de club niet langer kan/wil wachten? Er is een plan B zo stelt de club. Tóch Shane Hammink terughalen? Jason Dourisseau? Stefan Mladenovic? 

De mogelijkheden met een van deze spelers: 

Hammink = is zelf inzetbaar op de 1, 2 & 3. De rol en positie van Will Moreton kunnen ongewijzigd blijven? 

Dourisseau = een small-forward (3). Moreton blijft small-forward/shooting-guard. 

Mladenovic = shooting-guard (2). Moreton zal vooral small-forward zijn. 

Jessey Voorn? = zie Mladenovic. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten