Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 29 augustus 2020

Donar vs Hammers Zwolle

Donar speelt op vrijdag 4 september de oefenwedstrijd tegen Hammers uit Zwolle.

De Zwollenaren wisten de afgelopen twee seizoenen af te sluiten als nummer 1. Zij waren de landskampioenen van het seizoen 2018/2019 door de finale met 4 - 2 te winnen van Donar. Wedstrijd 6 werd gewonnen in Groningen.

Het seizoen 2019/2020 was, vanwege Corona, eerder afgelopen dan gepland en gehoopt. Enkele weken voor het begin van de play-offs werd de competitie gestaakt. 

De Zwolse club zal dit nieuwe seizoen niet actief zijn in een Europese clubcompetitie. Zij besloten eerst al dat deelname aan de Champions League voor Donar een meer realistische optie is (capaciteit hal), en vervolgens dat het budget te gering is om geld uit te geven aan reizen voor wedstrijden in het kader van het Europe cup-toernooi.

Het is spijtig dat de DBL het aantal ploegen niet heeft beperkt maar juist uitgebreid. De top 4 is veel te goed voor de rest. Dat is niet goed voor de competitie. Met meer zwakke ploegen krijg je meer slechte wedstrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten