Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 13 juli 2018

Shane Hammink naar Donar

Shane Hammink (guard/forward) heeft een contract getekend bij Donar.

Het contracteren van de bijna 24-jarige (geboortedatum 22 juli 1994) speler van het Nederlands team vind ik een goede zaak. En ook enigszins hoopvol. Dat er een speler, die het afgelopen seizoen actief was in Zuid-West Europa naar Nederland zou komen is een gerucht dat al enige tijd rond ging.

Hammink genoot zijn basketballopleiding deel is Nederland ('home grown') maar ontwikkelde zich vooral op Gran Canaría (Canarias basketball academy) en in de Verenigde Staten van Amerika (Louisana state university (2012 - 2014) en Valparaiso (2015 - 2017).)

Het afgelopen seizoen was hij actief in Spanje (Bilbao). Met de Spaanse club speelde hij in het ULEB EuroCup-toernooi (reguliere seizoen 2 gewonnen - 8 verloren).

Hammink tekende vandaag een contract voor 3 seizoenen. Dat is goed met het oog op de (nabije) toekomst: de contracten van Sean Cunningham (shooting-guard), Arvin Slagter (shooting-guard/small-forward) én Jason Dourisseau (small-forward) lopen allen af in mei/juni 2019. Ik vind Hammink een veel betere speler dan Worthy de Jong (daar zou Donar mee in gesprek zijn geweest).

Hammink is, na Jito Kok, de tweede speler van het Nederlands team die nu een contract tekent bij een ploeg die actief is in Nederland. Omdat hij niet de beoogde opvolger is van Brandyn Curry (geen point-guard) hoop ik dat ook Charlon Kloof (halve finale FIBA Champions League) besluit om voor Donar te gaan spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten