Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 27 november 2012

GasTerra Flames @ Rotterdam basketball college [preview]

Donderdag 29 november spelen Rotterdam basketball college en GasTerra Flames tegen elkaar. Eerder dit seizoen, in Groningen, won Flames / Donar met 73 – 68. Begrijpelijk dat op de persconferentie na de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden, de coach van de Groninger ploeg (Hakim Salem) zei dat zijn mannen zich moeten focussen op de wedstrijd van a.s. donderdag, en pas na die wedstrijd mogen denken aan de wedstrijd tegen Leiden.

Van onderschatting mag geen sprake zijn! De zelfverzekerde, bijna arrogante, houding van fans die menen dat Donar wel even wint van ploegen die niet in de top 5 staan (Rotterdam staat laatste) werd dit seizoen al enkele keren (Magixx, Den Helder en Weert) gelogenstraft. Maar de fans worden nog niet allemaal gesierd door bescheidenheid.

Het is fout om vals bescheiden te zijn. En ja, het totale budget (dus niet het spelersbudget!) van de Groninger organisatie is behoorlijk. Vermoedelijk hoger dan van de meeste andere eredivisie organisaties. En over een heel seizoen bekeken zie je dat terug in de resultaten. Maar het blijft sport. Winnen is geen vanzelfsprekendheid. Voor winst moet gestreden worden.

Wellicht zien we Rik Pijp (vorig seizoen nog speler van Flames under 20) nog duels uitvechten met Bennie van der Reijden (dit seizoen jeugdspeler in heren 1 en tevens speler van Flames under 20, ook vorig seizoen speelde Bennie in de Flames under 20 ploeg). Vorig seizoen teamgenoten, en toen winnaars van de nationale beker.

Of Rogier Jansen kan spelen is nog niet bekend. Diens blessure zou nog wel enkele dagen kunnen aanhouden.

Randy Wiel, de coach van Rotterdam, had het na de wedstrijd in Groningen over het ‘angstige’ spel van zijn jongens. We gaan zien hoe dat in hun eigen hal is. Of de tijd tussen beide wedstrijden lang genoeg is om te mogen oordelen over progressie? (Rigters en Hoessein zijn jonge spelers die zich zouden kunnen ontwikkelen tot degelijke eredivisiespelers.)

Rotterdam basketball college beschikt over 2 goede Amerikanen (Miles speelde sterk in Groningen) en heeft met Daniel ‘Chip’ Jones een ervaren speler (ex-international).

 
Meer algemeen verhaal, en niet alleen ten aanzien van de wedstrijd van a.s. donderdag: Laatst sprak ik met een collega-fan en die had het er over om Voorn en Jansen beiden op het veld te zetten, waarbij geen van beide op de point-guard positie speelt. Hoe we er precies bij kwamen weet ik niet meer. In ieder geval had het er mee te maken dat ik Rogier Jansen een shooting-guard vind (en geen point-guard) en dat ik vind dat Miller de meeste lijn in het spel weet te brengen van de drie spelers die nu als point-guards worden gezien: Van der Horst, Miller en Jansen. Ook was een passage in een artikel waarin stond dat Voorn ook als small-forward kan spelen, van invloed.

 
Point-guard: Miller, Van der Horst

Shooting-guard: Jansen, Theeuwkens

Shooting-guard: Voorn, Van der Ark

Forward: Dourisseau (1), Boykin, De Randamie (2)

Center: Koenis, Kingma

 
1       Dourisseau kan spelen samen met 1 van beide shooting-guards (Jansen en Voorn), zodat naast center Koenis ook Boykin of De Randamie kan spelen

2       De Randamie kan ook invallen op de center-positie. En zo, samen met Jamal Boykin een inside-tandem vormen.

Het spelen met schutters zorgt voor ruimte voor de mannen onder de borden. Zou je met Jansen (pg), Voorn (sg) en Dourisseau (sf) spelen; dan levert hun dreiging (driepunters) ruimte op voor Boykin / De Randamie en Koenis (of Kingma). Omdat Boykin ook nog behoorlijk van redelijke afstand kan schieten, kan (in theorie) Koenis daar nog weer van profiteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten