Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 27 november 2012

GasTerra Flames @ Z&Z Leiden [preview]

Deze voorbeschouwing zal vrijdag worden aangepast. Het verslag van de wedstrijd Rotterdam basketball college vs GasTerra Flames wordt weliswaar apart geplaatst, maar een oordeel over die wedstrijd zal in dit artikel verwerkt worden. (Ik zal er voor zorgen dat de update duidelijk te herkennen is!)

Het is een confrontatie tussen de nummer 2 (Leiden) en nummer 3 (Groningen) van de ranglijst. Althans, vandaag dinsdag 27 november.

De ploeg van coach Toon van Helfteren staat 2 punten (1 nederlaag minder) boven de ploeg van coach Hakim Salem.

Het is behalve een subtopper ook een ontmoeting tussen ex-internationals. Ex vanwege de geniale beslissing van de NBB. Wat zouden wielerfans er van zeggen als de KNWU (onze nationale wielerbond) zou besluiten om, aangezien Marianne Vos voor alle prijzen zorgt, geen mannen meer in te schrijven voor een wk (waardoor Niki Terpstra, Robert Gesink, Bauke Mollema en Lars Boom niet meer kunnen deelnemen aan zo'n wedstrijd)? Of liefhebbers van het zwemmen als de KNZB besluit om geen mannen in te schrijven voor een EK of wk omdat Ranomi Kromowidjojo de zwemheldin is?

Laat staan wat voetbalfans zeggen wat er gaat gebeuren als de ploeg van bondscoach Louis van Gaal niet naar het wk in Brazilië mag volgens de KNVB omdat zij liever zien dat Anouk Hoogendijk meedoet aan het wk vrouwenvoetbal.

De Nederlandse sportwereld ligt er niet wakker van dat de mannen A-ploeg (én de jongens under 20) de komende twee jaren niet meedoet aan kwalificaties. Nederlanders hebben niks met basketball. Dat is niet omdat we onvoldoende lengte hebben om geschikt te zijn voor basketball. We houden niet van show, we houden niet van snelle acties tijdens een spel. Het oersaaie voetbal en het nog saaiere schaatsen (vooral de 10000m) zijn in Nederland populair. (In veel andere landen is men niet geïnteresseerd in schaatsen. Dat men dat wel is in voetbal vind ik onbegrijpelijk! Het groeien van het gras biedt meer spektakel dan het balletje breed.)

Maar goed, een ontmoeting tussen ex-internationals. Worthy de Jong, Arvin Slagter (en Mohammed Kherrazi en Ross Bekkering) aan de zijde van Leiden vs Ties Theeuwkens, Rogier Jansen (en Jessey Voorn, Thomas Koenis en Dimeo van der Horst) aan de zijde van Groningen. (Michael Kingma was jaren terug international.) Gaan deze mannen toch nog een kwalificatiereeks spelen? Wat gaan hun clubs doen om dit mogelijk te maken?

De NBB zegt zich te richten op talentontwikkeling (vind ik overigens tegenvallen), maar waarvoor zou je talent willen ontwikkelen als je jeugd een doel ontneemt? Ondanks dat de sportieve resultaten al jaren ontbreken, namens de mannen, is het geen goede zaak om je vlaggeschip niet meer te laten varen. Dat je hun budget verkleind, dat snap ik. Maar niet inschrijven?! (En hoe sneu ook voor een ander project: maar is er echt geen beter alternatief denkbaar?!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten