Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 4 december 2017

Do or die voor Donar (Donar vs Antwerp Giants [VOORBESCHOUWING])

De ploeg staat op dit moment 3e in groep A. De nummers 1 en 2 van iedere poule gaan door naar de 2e ronde.

Antwerp Giants staat, op basis van het resultaat van de in Antwerpen gespeelde wedstrijd Antwerp Giants vs Donar, met een gelijk aantal punten uit een gelijk aantal gespeelde wedstrijden én met een doelsaldo van -3 tegenover +60 voor Donar, 2e. Omdat de ploeg met 78 - 77 haar thuiswedstrijd won.

Dit betekent dat er voor Donar maar 1 opdracht is. En die is even helder als spannend: winnen met minimaal 2 punten verschil. 2 - 0, 52 - 50 of 102 - 100 het maakt allemaal niet uit. In reguliere speeltijd (4 x 10 minuten) of na 11 verlengingen doet er ook niet toe.

Meer dan de 2e plaats in de poule zit er niet in. Echter, het gaat om plaatsing voor de 2e ronde. Lukt het ons om die te bereiken dan zijn de tegenstanders: # 1 poule D (Körmend?), # 1 groep E (U-BT Cluj Napoca uit Roemenië of Istanbul BBSK uit Turkije), # 2 poule G (drie ploegen maken hier kans op, ik hoop op Mons Hainaut!) en Donar, de nummer # 2 van groep A.

Brussel (poule D) lukt niet meer. Lukoil academic (groep E) evenmin. Helaas ook geen Porto! Ik heb wel zin in een reisje naar de zon. Al is de kans klein dat ik naar Portugal zou afreizen als wij daar moeten spelen.

Het gingen qua spel, in mijn ogen, een paar weken niet zo goed. Maar ... 85 - 65 winst tegen Den Bosch is zo slecht niet. Voor aanvang van het seizoen werd die ploeg gezien als grootste concurrent.

Hoe ver Donar nu is, in de DBL, zal wellicht zaterdag 9 december blijken als wij de thuiswedstrijd tegen Leiden spelen. Maar eerst op woensdag 6 december de belangrijke Europe cupwedstrijd tegen het Belgische Antwerp Giants!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten