Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 26 december 2017

Donar vs Keravnos (FIBA Europe Cup 2e ronde, wedstrijd 2 [VOORBESCHOUWING])

Vandaag is het 2e Kerstdag. Ik kan mij voorstellen dat veel lezers deze dagen druk bezig zijn met kerstdiners (al dan niet voorzien van kerstcadeaus) en dus nog niet bezig zijn met deze wedstrijd, die op 10 januari 2018 wordt gespeeld. Het team is er ook nog niet mee bezig. Zij zijn nu samen met familie. Rond de kerstboom? Op 6 januari volgt eerst ook nog een wedstrijd tegen BasketballAcademy Limburg (BAL). Weert uit, altijd lastig.

Maar ... omdat technische problemen het publiceren van een voorbeschouwing anders zouden kunnen belemmeren doe ik dat nu al.

Volgens Eurobasket bestaat het startende vijftal louter uit Amerikanen: Kenny Barker (point-guard), Cade Davis (shooting-guard), Mohamed Abukar (small-forward), Terell Parks (power-forward) en Anthony King (center).

Klik jij op Eurobasket echter op het roster dan worden de volgende 2 basisspelers genoemd: Simon Michail (guard) én Antwan Scott (guard). Juist, dé Antwan Scott die vorig seizoen speler was van Den Bosch B.V. Zijn laatste club voor Keravnos was VEF Riga. 6 Amerikanen in de selectie.

  • Mohamed ABUKAR (33 jaar): San Diego State 2007 
  • Kenny BARKER (31 jaar): Alaska Anchorage 2009 
  • Terell PARKS (26 jaar): Western Illinois 2013
  • Antwan SCOTT (25 jaar): Colorado State 2016 
  • Simon MICHAIL (25 jaar): 
  • Cade DAVIS (29 jaar): Oklahoma 2011 
  • Anthony KING (32 jaar): Miami 2008
FIBA Europe Cup: 7 gespeeld; 6 gewonnen - 1 verloren (In Kormend 93 - 92) 

Cypriotische competitie: 7 gewonnen - 1 verloren, 2e plaats (7 ploegen)

De club is afkomstig uit Strovolos. Een plaats in de buurt van Nicosia. Overdag is de temperatuur net geen 20 graden Celsius. Het is er overwegend zonnig. Maar ... de verwachting voor 30 januari: (Keravnos vs Donar) 15 graden Celsius met veel regen- en onweersbuien. Ja, ja ... de dondergod komt in actie!  

Maar, Donar zal eerst op 10 januari een klap willen uitdelen met Mjolnir/Mjollnir. 

Het is namelijk de ontmoeting tussen de nummer 1 (Keravnos) en nummer 2 (Donar) van dit moment. 

Keravnos won haar thuiswedstrijd tegen Mons-Hainaut met 89 - 72. Terwijl Donar in Cluj met 73 - 77 won van U-BT Napoca. Op doelsaldo staan de Cyprioten dus op de 1e plaats. Een thuiszege is, om de laatste 16 te halen, zo goed als noodzakelijk. Te meer omdat de uitwedstrijden naar verwachting lastig zullen zijn. Dat geldt ook voor de wedstrijd in België, tegen Mons-Hainaut, op 17 januari 2018.

Geniet nog even van Kerst, een goede jaarwisseling toegewenst en hopelijk bent u er op 10 januari weer bij in goede gezondheid. Veul haail & zegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten