Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 21 november 2018

Donar treft AEK Cyprus, Fehérvár en Dinamo Sassari

Donar heeft voor het derde seizoen op rij de tweede ronde van het FIBA Europe Cuptoernooi gehaald. In het eerste jaar dat dit lukte was deelname aan dit toernooi het doel, en was het behalen van de tweede ronde is wat als "mooi meegenomen" werd gezien. Vooral door de supporters. De clubleiding zal iets meer ambities hebben gehad.

Vorig seizoen was het doel om deel te nemen aan het FIBA basketball Champions League toernooi. Helaas, in de derde ronde werden de Groningers in de tweede wedstrijd na verlenging uitgeschakeld. De club had toen maar een doel: deelname aan de play-offs van het Europe Cuptoernooi. (De club was hier het seizoen daarvoor al dichtbij: de ploeg kwam tekort op doelsaldo.) Die missie slaagde. Sterker nog: de kampioen van Nederland behaalde de halve finale. Hierin werd nipt verloren van de latere kampioen van het Europe Cuptoernooi.

Dit seizoen had de club opnieuw de ambitie om zich te kwalificeren voor het Champions League toernooi. En helaas, ook dit keer mislukte die poging. In de tweede kwalificatieronde kwamen ze in de verlenging tekort: 79 - 77.

Donar is winnaar geworden van groep C. 6 wedstrijden gespeeld, 5 gewonnen, 1 verloren, 11 punten, doelsaldo 473 - 440.

De tegenstanders in de tweede ronde:
  • AEK Cyprus 6 gespeeld, 4 gewonnen, 2 verloren, 10 punten, 449 - 460 
  • Fehérvár (Hongarije) 6 gespeeld, 4 gewonnen, 2 verloren, 10 punten, 507- 493
  • Pallacanestro Varese 6 gespeeld, 5 gewonnen, 1 verloren, 11 punten, 522 - 432
  • Dinamo Sassari (Italië) 6 gespeeld, 5 gewonnen, 1 verloren, 11 punten, 553 - 448 
Erik Braal (coach Donar) hoopte al op enkele Italiaanse tegenstanders. Nou, met Sassari en Varese krijgt hij zijn zin: 2 Italiaanse clubs. In mijn ogen zijn de Italianen uit Sassari de voornaamste kanshebbers om groepswinnaar te worden, maar ... ik hoop natuurlijk dat de Nederlands kampioen als groepswinnaar doorstoot naar de play-offs. Of op zijn minst als nummer 2. 

Kwaliteiten van de Groningers: veelzijdig, brede & diepe selectie, TEAM, ervaren in het spelen van Europese wedstrijden, steun van publiek in thuiswedstrijden. 

Zwakke punten: spelverdelen + spelopbouw point-guard (te veel dribbelen, te weinig passing).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten