Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 25 januari 2020

Basketballcup

De halve finales van het bekertoernooi (Basketballcup is de nieuwe naam van wat voorheen bekend was als de NBB-beker) gaan tussen

Aris Leeuwarden vs Den Helder Suns
Hammers Zwolle vs Donar Groningen

Zo jammer dat dit de halve finales zijn. Wat had ik graag Aris vs Donar en Hammers vs Suns gezien. Of nog liever Aris vs Hammers en Suns vs Donar.

Beide halve finales zullen misschien spannend zijn, maar dit geldt niet voor de finale. De winnaar van de confrontatie Hammers vs Donar is veel sterker dan de winnaar van het duel Aris vs Suns.

Waarom? Kijk naar de ranglijst van de competitie:
1. Hammers Zwolle 15 gespeeld, 13 gewonnen, 2 verloren
2. Donar 16 gespeeld, 13 gewonnen, 3 verloren
7. Suns 16 gespeeld, 4 gewonnen, 12 verloren
8. Aris 16 gespeeld, 3 gewonnen, 13 verloren

Reeds uitgeschakeld: Den Bosch (3) door Leiden (5/4), Leiden (4/5) door Hammers Zwolle (1) en Rotterdam (4) door Donar Groningen (2).

Het resultaat van een slechte indeling van de bekercompetitie. Verdeel het land in regio's. In iedere regio 1 ploeg uit de top 4/5 van de DBL, een ploeg uit de huidige flop 4 van de DBL (degraderen naar de promotie divisie), twee ploegen uit de huidige promotie divisie.

Bijvoorbeeld: Donar, Aris, Groene Uilen,

Hammers, Red Giants

Leiden, Den Helder, Hoppers,

Rotterdam, Apollo Amsterdam,

Den Bosch, Weert,

De 5 groepswinnaars gaan door plus de 3 beste nummers 2. Dan twee groepen: schaal 1 met de 5 groepswinnaars, schaal 2 met de 3 nummers 2. Er zijn dan 4 paringen te maken: paring 1 = 1e bal uit schaal 1 + 1e bal uit schaal 2, paring 2 = 2e bal uit schaal 1 + 2e bal uit schaal 2, paring 3 = 3e bal uit schaal 1 + 3e (laatste) bal uit schaal 2, paring 4 = 4e + 5e (de laatste 2) bal uit schaal 1.

Dan kijk je, als de kwartfinales gespeeld zijn, naar de ranglijst van de DBL voor de paring van de halve finales: 1 vs 3, 2 vs 4.

In de finale spelen de winnaars van de halve finales tegen elkaar.

Zo krijg je de beste ploegen tegen elkaar in de finale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten