Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 1 juni 2020

Spelersnieuws

Donar informeert ons over de verkoop van seizoenkaarten, publiceert afbeeldingen met het verzoek om deze te delen op social media.

RTV Noord plaatst filmpjes over finales die Donar heeft gespeeld. Gewonnen maar helaas ook verloren finales. Ik mis alleen de finales van 1982 (1e landskampioenschap) , 1998 (verlies in 7 wedstrijden van Den Helder) en 2019 (verlies in 6 wedstrijden van Zwolle).

Wat betreft de presentatie van een 'nieuwe' speler is het al een tijdje stil. Het woord nieuwe staat tussen aanhalingstekens omdat het kan zijn dat een speler die afgelopen seizoen voor Donar speelde terugkeert. Is dat dan een nieuwe speler? Het is een nieuw contract. Want de spelers die een doorlopend contract hadden, daarvan zijn de namen bekend: Shane Hammink (tot en met 2020/2021), Thomas Koenis (tot en met 2021/2022) en Leon Williams (tot en met 2020/2021).

Donte Thomas?
Andrew Smith?

Met het behouden van Donte Thomas acht ik de kans op het kunnen aantrekken van Luuk van Bree groter. Ik zie dit als een goede stap voor de toekomst.

Met het behouden van Andrew Smith blijft er een speler die op meerdere posities (4 + 5) inzetbaar is. Dit geeft ruimte om publiekslieveling Jason Dourisseau te behouden. En ook Groningers als Jordy Kuiper (4 + 5) en Stefan Mladenovic (2 + 1) te contracteren.

Ik ben er een voorstander van om veel home grown Nederlandse spelers in de selectie te hebben. Dus: verleng de contracten met Hammink, Williams en op termijn ook Koenis. Trek Van Bree, Kuiper en Mladenovic aan.

Omdat er nu 5 spelers gecontracteerd zijn, en de club een rotatie van 9 spelers wil, kunnen er maar 4 spelers bijkomen.

Een keuze tussen Thomas en Smith?
Geen behoud van Dourisseau?
Minder home grown Nederlanders in de 9-mansrotatie? (Omdat de jeugdspelers ook Nederlanders zijn.)

Ik vermoed sowieso het laatste. Maar hou ook terdege rekening met het niet terugkomen van JD. Wat toch wel een domper is. Ik had het Jason enorm gegund om afscheid te nemen met een landskampioenschap (bij voorkeur zelfs met het landskampioenschap en de nationale beker).

Misschien JD, Van Bree, Thomas en Smith?
In de zomer van 2021 gevolgd door Mladenovic en Kuiper? Als opvolgers van JD en Smith/Thomas?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten