Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 26 september 2020

Celtics, Heat, team USA

De Boston Celtics hebben, dankzij de winst in wedstrijd 5 van de oost finale, de stand op 2 - 3 gezet. De Miami Heat staan hiermee (na een 1 - 3 voorsprong) nog steeds op match-point. Celtics moeten nu nog twee wedstrijden op rij winnen om de NBA-finale te bereiken.

In het westen staan de Los Angeles Lakers met 3 - 1 voor tegen de Denver Nuggets. 

Met deze vier ploegen in de halve finales is wel zo'n beetje duidelijk welke spelers én coaches de leiding behoren te krijgen over team USA.

Coaches: Brad Stevens (Boston Celtics) en Erik Spoelstra (Miami Heat) In het oosten hebben de nummers 1 én 2 beiden de finale niet gehaald. Boston is de nummer 3 en Miami de nummer 5 van de reguliere competitie in het oosten. Beide ploegen zijn heel goed in staat om goede cijfers te behalen tegen topploegen.

Point-guards: Kemba Walker (Celtics), Rajon Rondo (Lakers). Niet alleen omdat Goran Dragic (Heat) niet beschikbaar is vanwege zijn nationaliteit. Walker is op dit moment de beste point. Hij neemt ervaring mee van het wk vorig jaar. Toen maakte hij al deel uit van team USA. Een ploeg zonder sterren, maar wél een team dat hard werkte. 

Rondo speelde enkele jaren terug nog bij de Celtics. Hij heeft nog korte tijd gespeeld in een ploeg geleid door coach Stevens. 

Shooting-guards: Marcus Smart (Celtics), Duncan Robinson (Heat). Robinson schiet in deze oost finalereeks 90% van zijn driepunters raak! Smart is een topverdediger én bulldozer. Daarbij ook een speler die teamgenoten motiveert om hard te werken. Hij geeft daarbij zelf het voorbeeld. 

Small-forward: LeBron James (Los Angeles Lakers), Jaylen Brown (Celtics), Jimmy Butler (Heat). James is een ster (bekend bij Erik Spoelstra, uit de periode bij de Miami Heat), Butler is geschikte Robin (side-kick van de ster) en Brown is een alles kunner (luxe knecht, role-player). 

Power-forward: Jayson Tatum (Celtics), Jae Crowdwer (Heat). Tatum is een van de sterren in de NBA van nu. Crowder is redelijk anoniem, maar wel starter van de Heat. Hij is fysiek sterk, verdedigt goed., een teamspeler. 

Centers: Anthony Davis (Los Angeles Lakers), Bam Adebayo (Heat). Davis is een ster, Adebayo een zeer goede back-up. 

Dan zijn er nog twee plekken te vergeven. Aan een guard (2/3) en een forward (3/4). Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers) en Paul George (Los Angeles Clippers)?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten