Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 22 september 2020

Donar naar finale kwalificatie Champions League

Donar speelt donderdagavond, 24 september, om 19:00 uur de finale van de kwalificatie om de Champions League van haar poule.

Vanmiddag, dinsdag 22 september, werd de Oekraïnse club BC Dnipro met ruime cijfers verslagen.

Kwartstanden:

1. 26 - 16
  2. 27 - 10
  3. 14 - 16
  4. 21 - 11
Bij rust was het dus 'al' 53 - 26. Een comfortabele voorsprong. Maar ... prijs, zélfs in de namiddag, de dag niet voor het avond is. Ook in de herfst maken 2 zwaluwen nog geen zomer.

In de tweede helft wist Donar, ondanks een relatief stroef derde kwart, de marge nog te vergroten. Na 4 x 10 minuten had de ploeg een meer dan overtuigende 88 - 53 zege geboekt.

Hopelijk winnen de Groningers donderdagavond opnieuw, en zijn ze dit seizoen de eerste ploeg die Nederland vertegenwoordigt in het miljoenenbal, het kampioengala, met de naam Champions League.

Toevoeging: Keravnos (dat na verlenging met 96 - 94 won van Iraklis) is de tegenstander in de laatste kwalificatiewedstrijd.