Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 1 maart 2013

Donar vs Kings (voorbeschouwing)

A.s. dinsdag (5 maart) de competitiewedstrijd GasTerra Flames vs Den Helder Kings. In het Groningse theater Martiniplaza.

De Kings zijn dit seizoen teruggekeert in de eredivisie. Men is ambitieus en heeft (blijkbaar) een meerjarenplan in de kast liggen. Om dat plan te realiseren werd enkele maanden terug bekend gemaakt dat coach Jean-Marc Jaumin voor de komende 4 seizoenen is gecontracteerd.

Wat een verschil met Flames / Donar. Zij moesten dit seizoen, naar eigen zeggen, nog een beleid en visie ontwikkelen! De huidige coach (Ivica Skelin) heeft een contract tot het einde van dit seizoen. Weliswaar met een optie om ook in het seizoen 2013/2014 de coach te zijn. Maar een duidelijk plan ontbreekt zoals het lijkt.

De Kings hebben enkele interessante jonge spelers. Waarvan 1 een ruim verleden in Groningen heeft: Stefan Mladenovic.

Als, wat de Roddelkoning schrijft, de Kings besluiten om Aron Royé te contracteren zou het wel eens verstandig kunnen zijn voor Mladenovic om te verhuizen naar Groningen. (Met zijn oudere broer Srdjan als speler van Groene Uilen.)

De Roddelkoning schrijft ook dat Sjors Besseling (speler van BS Weert) in de belangstelling staat van de Flames (en ook Den Bosch). Nou, ik hoop écht dat Flames er voor kiest om Valentijn Lietmeyer te contracteren. Een speler uit de eigen jeugdopleiding die nu voor het tweede seizoen speelt voor Aris Leeuwarden. Zijn tweede seizoen in de eredivisie. Vorig seizoen verkozen tot Rookie van het jaar.

In mijn ogen zal Donar / Flames zich moeten richten op de lange(re) termijn. En jeugdspelers meer vertrouwen op een toekomst in Groningen geven. Nu hopen ze tegen beter weten in dat een vlucht naar een andere club ooit leidt tot een terugkeer bij Donar. Tegen beter weten in omdat de club het als een belediging schijnt te zien als spelers besluiten een contract te tekenen bij een andere club in de eredivisie.

Sergio de Randamie lijkt bezig te zijn aan zijn laatste seizoen als speler van de Groninger club. Zijn situatie is zo weinig positief dat hij het seizoen lijkt af te sluiten als bankspeler. Omdat De Randamie voorlopig nog geen Nederlander is, is hij een behoorlijk blok aan het been. In zijn plaats zou een andere buitenlandse speler prettig zijn. Met alle respect voor Sergio.

Aan het einde van dit seizoen afscheid nemen van: Nate Rohnert, Rogier Jansen, Ties Theeuwkens, Sergio de Randamie en Yannick van der Ark.

De volgende spelers contracteren als vervangers: Stefan Mladenovic (Den Helder Kings), Arno Bunnig (Zwolle), Valentijn Lietmeyer (Aris), Kendrick Zondervan (Zwolle) en Jeroen van der List (Den Helder Kings).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten