Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 17 maart 2013

Slechte generale! (verslag Celeritas vs Almonte (meiden under 20 erediv))

A.s. zaterdag begint om 17:00 uur de bekerfinale voor meiden under 20 ploegen. In de Rotterdamse sporthal gelegen naast voetbalveldje De Badkuip treffen Grasshoppers en Celeritas elkaar.

Grasshoppers, uit Katwijk, is de nummer 1 in de meiden under 20 eredivisie. Celeritas, uit Groningen, moet vrezen voor degradatie.

Vanmiddag verloren de Groningse meiden opnieuw. En, spijtig genoeg, is dat gezien het vertoonde spel van de afgelopen weken beslist geen verrassing: trage, zeer voorspelbare aanvallen; een heel slechte verdediging; tactisch klopt er maar heel weinig; technische vaardigheden zijn zo goed als niet aanwezig. En dan zou, zo valt te horen, de sfeer binnen de ploeg ook dusdanig verziekt zijn dat zelfs trainingen komen te vervallen.

Vandaag gingen drie speelsters tijdens de wedstrijd in discussie met hun coach. En, dat was niet op een positieve manier.

Christy Buderman speelde, vanaf de bank, vandaag weer mee. Maar zij werd met nog 2 minuten en 48 seconden te spelen (in het vierde kwart) naar de kant gehaald bij een stand van 58 - 63. Terwijl zij de aanjager was van de spurt die de thuisploeg dichter bij de gasten had gebracht.

Een andere wissel leidde er ook nog eens toe dat de ploeg defensief nóg zwakker werd dan zij voor de vervanging al was. In deze fase had de ploeg sowieso moeten spelen met Christy Buderman en Anke Kuiper om nog enigszins kans te maken op de winst.

Maar nee, er werd voor gekozen om Ciska Kollen in te brengen. Evenals Sureya Güney.

Kwartstanden:
1. 19 - 26
2. 34 - 41
3. 50 - 57
4. 63 - 72

In de wedstrijd raakte Hedy Hoeve geblesseerd. Kim Keijzer is nog niet hersteld van haar blessure. Mogelijk zal zij de komende maand nog geen wedstrijd spelen. Anke Kuiper mist sinds haar terugkeer helaas nog wedstrijdritme en vooral conditie. Dit omdat ze weinig speelminuten maakt en wél een speelster is wiens speelwijze energievretend is.

Een slechte generale repetitie. Of de uitvoering a.s. zaterdag wél goed zal zijn? Ik hoop het! Maar ik vrees met grote vreze.

Sinds kort zijn er weer plannen om komend seizoen te willen terugkeren in de vrouweneredivisie. Hoewel deze ploeg onafhankelijk van Celeritas gaat opereren lijken er geen speelsters van de huidige Groene Uilen ploeg te worden benaderd. Dit terwijl deze ploeg op de 3e plaats staat in de promotiedivisie (waarin 14 ploegen spelen). Met coaches worden verkennende gesprekken gevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten