Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 9 augustus 2013

Valentijn Lietmeijer naar Zwolle

Valentijn Lietmeijer (shooting-guard, 22 jaar, Nederlander) heeft een contract voor 2 seizoenen getekend bij het Zwolse Landstede basketball (bijgenaamd "Hammers").

http://www.landstede-basketbal.nl/nieuws/Landstede_Basketbal_maakt_selectie_compleet.html

De voorbije twee seizoenen speelde Lietmeijer voor het Friese Aris Leeuwarden. In zijn eerste seizoen werd hij verkozen tot rookie van het jaar van de eredivisie.

Afgelopen seizoen (2012/2013) schoot hij in de derde wedstrijd van de kwartfinale, in de slotfase, een driepunter raak waardoor Zwolle werd uitgeschakeld in de play-offs en Leeuwarden doorging naar de halve finale (tegen Den Bosch). Uiteindelijk haalde Aris de finale van de play-offs (die met 4 - 0 verloren ging tegen de latere kampioen Leiden).

Het is in mijn ogen wel spijtig dat Lietmeijer niet is gecontracteerd door GasTerra Flames. Lietmeijer is opgeleid in Groningen (speelde in de jeugdploegen van 'Donar'), is mijns inziens een betere speler dan Van der Ark, Bouwknecht en Hof (hoewel die laatste op een andere positie speelt).

Zwolle doet het slim. Lietmeijer ontwikkelt zich steeds meer tot een speler die kan schieten (42% driepunters) maar die ook leert verdedigen. Hij heeft potentie. Arno Bunnig, die vertrok bij Landstede basketball, is een hardwerkende teamspeler. Maar wel een speler die al enige tijd aan zijn plafond lijkt te zitten.

Wanneer Lietmeijer meer speeltijd krijgt zal hij zich nog meer kunnen ontwikkelen, en is hij in potentie een international voor het nationale mannen A-team.

Als 'Donar' na het komende (2013/2014) seizoen besluit om niet verder te gaan met Slagter of hem nog een contract voor 1 seizoen aan te bieden dan zou het goed zijn om Lietmeijer dan (per 2014/2015 of 2015/2016) te contracteren. Mits Lietmeijer zich verder blijft ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten