Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 3 augustus 2013

De shooting-guard?

Jessey Voorn en Arvin Slagter zijn geblesseerd en zullen een (groot) deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen missen. Slagter kreeg recent last van een oude blessure (rechtervoet) en is 4 weken uitgeschakeld. De eerste training is over 3 weken. Voorn zou 2 maanden nodig hebben om te revalideren van een operatie. (Bericht rtv Noord d.d. 22 mei jl.) Naar verwachting kan hij wel meedoen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Maar ... wát als het tegenvalt? Als een speler / de spelers (langer) uit de roulatie is/zijn? Je kan oefengames best spelen met jongens als Yannick van der Ark en Maarten Bouwknecht maar ... deze wedstrijdjes zijn onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Als in de loop van het seizoen (of in een positievere situatie in de loop van de voorbereiding) een betere speler pas aansluit dan moet je vanaf dat moment beginnen een team te worden.

De opbouw, het proces, kan pas beginnen als iedereen beschikbaar is. Want een nieuwe speler verandert de ploeg totaal. (Zei ooit coach (Ton) Boot.)

In hoeverre zullen Slagter en Voorn tijdens het seizoen blessurevrij kunnen blijven? Het is leuk (en voor de lange termijn: goed) om spelers uit de eigen jeugdopleiding een kans te geven maar in Groningen worden wél topprestaties (kampioenschappen) geëist. En dat niet op de lange termijn.

Hopelijk is het niet nodig om tijdens het seizoen een topper te halen. Want dat gaat extra geld kosten. Een geblesseerde speler blijft namelijk wel salaris ontvangen maar hij levert spijtig genoeg op dat moment geen bijdragen, geen prestatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten