Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 23 oktober 2019

1e speelronde Europe Cup 2019/2020

Drie Nederlandse clubs doen mee aan de groepsfase van het FIBA Europe Cuptoernooi: Hammers Zwolle (de kampioen van Nederland van het vorige seizoen), Donar Groningen (de verliezend finalist van de play-offs van het vorige seizoen) en Leiden (de bekerwinnaar van het vorige seizoen).

Donar speelde dinsdag 22 oktober in haar eigen huis tegen het Belgische Brussel. De Groningers, die zich opnieuw niet wisten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League, wonnen met 75 - 63. Er waren genoeg verbeterpunten, diverse spelers waren niet in vorm, maar het is een keurig resultaat.

Hammers staat nu, in de loop van het tweede kwart, met 42 - 49 voor. Er is nog ruim twee minuten te spelen tot de rust. Voor alle duidelijkheid: de Zwollenaren spelen in Hongarije tegen Keravnos. Inmiddels is de ruststand 48 - 55.

Leiden speelt ook uit, en wel tegen Benfica. De Portugezen wonnen dus in de kwalificatie voor de Champions League van Donar, maar verloren later van Mornar Bar.

Een van de toeschouwers in Groningen was ex-speler Sean Cunningham. Hij speelde vorig seizoen nog voor Donar, en is nu nog beschikbaar.

Spijtig dat Cunningham weliswaar een Nederlander is, maar geen 'home grown' status heeft. Hij is geboren en getogen in de Verenigde Staten (van Amerika). Ik zou hem er graag bij hebben. Te meer omdat het schot niet altijd valt, dan heb je als ploeg een goede verdediging nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten