Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 6 oktober 2019

Thuis opgeleid

Donar contracteerde in de zomer een Australiër, genaamd Matt McCarty, een speler die nu in de ploeg van Donar zijn debuut maakt als professioneel basketballspeler. Hij is een nuttige back-up van Koenis. Op zijn minst. Want er zijn al wedstrijden waarin hij beter speelt dan de voormalig Nederlands international.

Coach Jean-Marc Jaumin (van Hoes Den Bosch) zou hebben gezegd dat zijn ploeg nog onvoldoende gebruik maakt van Thomas van der Mars, de Bossche center. Van der Mars is speler van het Nederlands nationaal A-team. Hij is zelfs de startende center van deze ploeg. Ondanks dat hij geen snelle, atletische speler is had ik hem heel graag naar Donar zien komen.

Met Van der Mars zou de club wellicht de mogelijkheid hebben om een extra buitenlander te contracteren? Iemand als Sergerio 'Teddy' Gipson bijvoorbeeld? Gipson is een point-guard en zou zo geschikter zijn als vervanger van Leon Williams. In mijn ogen is de verdedigende stijl van spelen van Gipson ook meer vergelijkbaar met die van Williams dan dat dit van Slagter het geval is. In het vorige artikel, 'Geld genoeg?', noemde ik Arvin Slagter als optie om de afwezigheid van Williams op te vangen. Groninger Stefan Mladenovic is niet beschikbaar. Hij heeft zijn contract met KK Robotnicki Skopje verlengd. Met deze ploeg uit Macedonië zal hij het seizoen 2019-2020 gaan spelen.

Terugkomend op Matt McCarthy, de Australiër: hij is een center/power-forward. 'Klein', niet alleen omdat hij enkele centimeters kleiner is dan Koenis, is modern basketball. In die filosofie hadden wij ook kunnen kiezen voor een andere Nederlander? Die overigens ook in plaats van Donte Thomas of Deshawn Freeman gecontracteerd had kunnen worden. Namelijk Luuk van Bree. Ondanks dat hij niet op hun positie speelt. Van Bree is een small-forward. Een grote small-forward met zijn 206 centimeters. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten