Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 29 april 2020

Stalman nieuwe assistent-coach

Jan Fokke Stalman is de nieuwe assistent-coach van Donar. Zijn aanstelling is goedgekeurd door Ivan Rudez, de nieuwe hoofdcoach. Groninger Stalman komt over van Rotterdam basketball.

Stalman heeft een contract getekend voor 2 seizoenen. Rudez tekende vorige week een contract voor drie seizoenen.

Donar heeft met de 40-jarige Rudez en de 39-jarige Stalman nu een jong duo. Dat is mijns inziens positief voor de toekomst.

Nu nog een jonge maar wél ervaren spelersgroep. Waarom? Omdat je in de komende drie seizoenen wilt bouwen aan succes in het Champions League toernooi.

Aangezien het budget voor het nieuwe seizoen lager is dan van afgelopen seizoen zal het lastig zijn om spelers te contracteren die het afgelopen seizoen top waren in het Champions league, of zelfs Europe cup-toernooi.

Maar, misschien zijn spelers die de jaren daarvoor heel goed waren goedkoper. Spelers die het afgelopen seizoen niet hebben gespeeld vanwege een blessure. Of spelers die het met hun ploeg niet heel goed deden in eigen land of in Europa.

Charlon Kloof (blessure)? Brandyn Curry (blessure)? Evan Bruinsma (zijn ploeg deed het niet zo goed in de Duitse hoogste divisie)?  Luuk van Bree (blessure, nog geen topper)?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten