Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 8 september 2013

Big men

'Donar' alias GasTerra Flames heeft nu 3 oefenpotjes achter de rug. Hoe tijdens het seizoen de samenstelling zal zijn (starting-five) en de hiërarchie van invallers, is nog niet bekend. Mede (voor een groot deel) vanwege de blessures.

Wat al wel duidelijk is, is dat Ross Bekkering als power-forward zeer zeker een versterking is. En, hoewel de ploeg beschikt over heel veel spelers voor de posities shooting-guard (Quentin Pryor, Arvin Slagter, Jessey Voorn, Yannick van der Ark, Maarten Bouwknecht. En ook Jason Dourisseau kan op die positie spelen.) en small-forward (Jason Dourisseau, Quentin Pryor, Arvin Slagter, Yannick van der Ark, Dan Coleman. En ook Mark-Peter Hof kan als small-forward spelen.), beschikt men op die posities wél over kwaliteit. Zo lijkt het. Coleman heb ik nog niet zien spelen.

Inside hebben we minder alternatieven. De power-forwards: Dan Coleman, Ross Bekkering, Craig O., Mark-Peter Hof. En Jason Dourisseau kan als '4' spelen. De centers: Thomas Koenis, Craig O. En Ross Bekkering kan, ondanks dat hij wat minder lengte heeft, ook als center spelen. Vorig seizoen versloeg hij in de play-offs alle inside-spelers van Donar.

Kritiek is er ook al weer. Enkele fans willen een inzameling houden om het contract van Koenis (dat nog 1 seizoen doorloopt) af te kopen, en Berend Weijs als diens vervanger halen. Want Koenis wordt door hen verdedigend zwak gevonden, en hij maakt in hun ogen veel domme fouten.

Paar opmerkingen:
- Berend Weijs is geen goede verdediger, ondanks dat hij regelmatig een schot blokkeert. Aanvallend komt hij beter uit de verf (hoewel hij ook op dat vlak geen topper is), dat lijkt vooral zo door zijn dunks.
- Berend Weijs is fysiek minder sterk dan Koenis. Thomas Koenis is met zijn 207cm voor een center erg klein maar hij kan dat geduw en gevecht in de bucket wel aan. Weijs is langer maar oogt, net als Jeroen van der List, de power-forward van Den Helder Kings, niet heel krachtig. Hij speelt ook niet als een 'power-house'.
- Berend Weijs is gebonden aan de regio Amsterdam aangezien hij werkzaam is in het bedrijf van zijn vader.
- In de oefengame tegen Kangoeroes basket Boom maakte Ross Bekkering ook diverse persoonlijke fouten die het gevolg waren van niet al te slimme acties. Daar zegt niemand iets over.
- De afgelopen seizoenen hadden we Ties Theeuwkens in de ploeg. Een speler die veel persoonlijke fouten maakte die zeer onnodig waren. Beter inzicht, betere timing en je loopt daar niet tegen aan. Wat wordt er over hem gezegd? Hard werkende speler, goede verdediger. Terwijl Theeuwkens helemaal geen goede verdediger is. Weinig spelinzicht, matig voetenwerk, forceert te veel.

Inconsequent oordelen én weinig kijk op kwaliteiten en gebreken van spelers die kandidaat zijn om voor Donar te spelen (volgens fans).

De keuze voor een 4 met de kwaliteiten van een 3 begrijp ik heel goed. Slimme keuze. Maar ik mis onder de borden een reus van minstens 215cm lang, 135kg zwaar. Die tegenstanders opzij beukt, met zijn kont omver duwt, die domineert in de 'post' met hookshots en dunks. Die rebounds een meter boven de ring weggraait. Het prijskaartje voor zo'n monster is helaas als een molensteen, te zwaar aan de nek van Donar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten