Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 11 september 2013

Huisjesmelker

Ik heb het al zo vaak gezegd. En ik blijf het zeggen: Donar (GasTerra Flames) moet vertrekken uit Martiniplaza. Het kantoor dat het managementbureau nu mag gebruiken is niets meer dan een sigaar uit eigen doos. Een dode mus. Een worst (met daarin gif) die wordt voorgehouden.

De club is jaarlijks zo'n € 100.000 - € 150.000 kwijt aan kosten om de zaal te huren. Dat bedrag is in ieder geval niet minder geworden. Zo veronderstel ik. (Maar of de club daarover mededelingen kan doen tijdens de open dag?!)

De club wil, voor de supportersvereniging, wel graag een eigen ruimte maar volgens mij is die er niet. En ik verwacht ook niet dat die er ooit gaat komen. Tenzij de club daar flink voor kan betalen. Men ziet de basketballorganisatie puur als melkkoe.

Het nieuwe competitieschema is om te huilen. De dinsdag wordt de vaste speeldag. Kom op! Wedstrijden horen op zaterdag te zijn. Europese bekerwedstrijden kun je het beste plannen op de woensdag- of donderdagavond. (Donderdag is dé avond voor studenten. Na een wedstrijd door naar de kroeg? Proosten op de zege of een nederlaag wegspoelen. Een kater krijg je toch wel.)

Exploitatie? Als je de hal deelt met andere topsportverenigingen lijkt me dat geen probleem. Ene weekend basketball, volgende weekend korfbal/volleybal, weekend later volleybal/korfbal en dan weer een weekend basketball. Of ... op zaterdag basketball en op zondag volleybal of korfbal. Zorg voor een vloer die je als een puzzel in elkaar dient te leggen, zodat je per tak van sport slechts 1 type belijning op het veld hebt!

Minder inkomsten uit exploitatie? Die inkomsten van de Plaza gaan niet naar Donar, dus dat maakt niet uit. En, zo'n eigen topsporthal kost geen zaalhuur.

Als je een pand vindt dat groot genoeg is voor meerdere velden dan kun je die zelfs aanbrengen en kunnen verenigingen daar door de weeks dagelijks trainen. Iets waar je naar moet streven! Een loods als die van Mast beschikt ook nog eens over een terrein met voldoende ruimte voor parkeerplaatsen.

Martiniplaza is duidelijk niet blij met Flames. Dit duidt op een poging om de basketballers weg te pesten. En, die conclusie zou het bestuur ook moeten trekken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten