Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 7 september 2013

GasTerra Flames boekt zege tegen Kangoeroes Boom

'Donar' heeft vanavond een 78 - 75 zege geboekt op het Belgische Kangaroes basket uit Boom. 

Kwartstanden:
1. 19 - 15
2. 38 - 29 (19 - 14)
3. 60 - 56 (22 - 27)
4. 78 - 75 (18 - 19)

Het was de tweede oefenwedstrijd die de ploeg deze week won. Een dag eerder werd in Veendam een oefenwedstrijd tegen Rotterdam basketball college gewonnen. (Voor zover je daar in een oefenwedstrijd van mag spreken.)

De Groningers moesten het vanavond opnieuw zonder Arvin Slagter, Jessey Voorn, Dan Coleman en Craig O. stellen. Voor Mark-Peter Hof, Yannick van der Ark en Maarten Bouwknecht opnieuw een gelegenheid om speeltijd te krijgen.

Mark-Peter Hof draaide goed mee in de rotatie. Maarten Bouwknecht had wat meer moeite met de tegenstand. Gezien het niveau van de Belgen en zijn ervaring tegen een ploeg van het niveau als de Kangoeroes beslist geen schande. Het is leerzaam voor de jeugdspeler.

Zo vroeg in de voorbereiding op het seizoen, met de vele blessures, een resultaat waar men niet ontevreden over zal zijn. Het spelbeeld, daar zal men wellicht kritischer naar kijken. Diverse turnovers en af en verdedigend redelijk zwak spel. Verder waren de aanvallen regelmatig statisch en traag. Een goede les voor de formatie van coach Skelin en zijn spelers.

Een beoordeling van de spelers per individu:

Cashmere Wright: schoot niet goed, bracht weinig lijn in de aanvallen, verdedigend matig (traag, niet goed anticiperend op screens), zwak schot. In de slotfase maakte hij wel belangrijke scores (uit driepunters).

Quentin Pryor: redelijk stabiel. Paar assists, redelijk aantal punten, enkele rebounds. Nuttige teamspeler die ook als spelverdeler uit de voeten kan. Maar is vooral een speler voor de posities shooting-guard en (meer nog) small-forward.

Jason Dourisseau: deed wat hij moet doen. Had wel wat slordigheden, is nog niet in de vorm die we al zo lang niet van hem gezien hebben maar hopelijk komt dat dit seizoen eindelijk terug.

Ross Bekkering: goede eerste helft, matige tweede helft. Scoren, rebounden. Hij deed het beide. Beet flink van zich af. Dat was een genot om te zien!

Thomas Koenis: critici blijven hem zien als een speler die de club maar beter kan wegsturen. Daar ben ik het niet mee eens. Hij werkt hard, heeft talent (en ik denk nog steeds dat dit er de komende paar jaar echt uit gaat komen), is beter geworden. Zijn uitstraling is ook gegroeid.

Mark-Peter Hof: goede invalbeurt. Nuttige speler voor de rotatie. Heeft zich als schutter verbeterd. In de competitie zal hij misschien niet iedere wedstrijd zo veel spelen als nu in de oefencampagne maar kan dat conditioneel natuurlijk beslist wel aan, en hij is daar ook zeker toe bereid.

Yannick van der Ark: redelijk sober spelend. Paar leuke steals.

Maarten Bouwknecht: begon redelijk, zijn niveau zakte in de tweede helft weg waardoor de Kangoeroes uit Boom een inhaalrace konden plaatsen. In de competitie zou hij dan eerder worden gewisseld. Maar, zo'n potje als vanavond is goed voor zijn ontwikkeling. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten