Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 22 september 2013

Party?

De Groninger basketballorganisatie GasTerra Flames ('Donar') gaat in het seizoen 2013/2014 meer geld uitgeven aan entertainment. Het bedrag wat extra wordt uitgegeven zou worden bespaard op de salarissen van spelers. D.w.z. er zijn nieuwe spelers aangetrokken die minder salaris ontvangen dan spelers die in het (nabije) verleden in actie kwamen voor de ploeg.

Vreemd verhaal!
1. Er werd gesteld dat men de Amerikaanse spelers pas in een laat stadium wilde contracteren om het budget naar een betere prijs - kwaliteit verhouding te kunnen besteden. Vorig seizoen werden betrekkelijk goedkope spelers gecontracteerd, wat ten koste ging van de kwaliteit. Later in het seizoen bleek dat de organisatie meer geld had kunnen uitgeven, en men dus betere spelers had kunnen aantrekken.

2. Voor Amerikanen geldt wellicht nog wel er is vraag naar een (voor een club) goede Amerikaan, het aanbod van Amerikaanse spelers is echter groot, en dus kan een club wellicht redelijk makkelijk zeggen: jouw eisen zijn te hoog, we kiezen wel voor iemand anders. (Of clubs veel concurrentie hebben van andere clubs? Die concurrentie is er wel, maar hoe hevig die is?) Nederlanders als Bekkering en Slagter kosten denk ik een behoorlijke duit. Ik verwacht niet dat Arvin Slagter goedkoper zal zijn dan Rogier Jansen. En ik verwacht zeker niet dat Ross Bekkering goedkoper zal zijn dan Sergio de Randamie of Michael Kingma. Ook Craig O. zal niet voor een appel en een ei naar 'Donar' / Flames gekomen zijn.

Niet dat Flames als enige ploeg actief op zoek is naar versterkingen. Concurrenten doen dat ook.

3. Ik ben niet tegen entertainment. En ik besef ook wel dat je aan klantenbinding moet doen. Maar de core-business is basketball. Daar moet het meeste geld naar toe gaan (spelers en coach). Het spektakel moet vooral worden geleverd door de spelers. En dat hoeft niet op een manier zoals de Harlem Globetrotters. Dat hoeft geen run & gun basketball met de ene dunk na de andere te zijn.

Wat de Detroit Pistons in het seizoen 2003/2004 lieten zien was genieten geblazen!

4. Sfeer moet gemaakt worden door het publiek, niet door mascottes of cheerleaders. Die kunnen meedoen en wat huppelen maar ... als fans maar als zoutzakken blijven zitten zonder boe of bah te roepen, zonder te klappen ... dan blijft het een bioscoop. Daar waar het een kolkende arena dient te zijn die de basketballhel van Nederland genoemd mag worden.

Een sfeer die in andere, minder fraaie hallen, wel schijnt te hangen. Dat ligt echt niet alleen aan de intimiteit van die hallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten