Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 20 september 2019

Missie niet geslaagd

De missie om een achterstand van 30 punten goed te maken is niet geslaagd. Wél deed Donar enigszins aan eerherstel door haar thuiswedstrijd met 10 punten verschil te winnen.

Ieder kwart met 8 punten verschil winnen, en wij plaatsen ons voor de volgende kwalificatieronde. Dit was het motto. Helaas, die opgave bleek te moeilijk.

Het verschil was aan het einde van het 1e kwart 8 punten, maar in het tweede kwart wisten wij die voorsprong niet te verdubbelen.

Ons spel was beduidend beter dan afgelopen dinsdag in Lissabon, maar nog steeds niet goed. Zowel aanvallend áls verdedigend ging er veel mis. Turnovers, niet uitboksen (en daardoor geen rebounds pakken), te veel ruimte (en daarmee scores) weggeven, een te laag tempo in de balcirculatie (daardoor te weinig goede kansen op een score).

De arbitrage deelde in de malaise. Veel onbegrijpelijke beslissingen. Met name omdat het inconsequent was wat de scheidsrechters besloten. Wat zij beter deden dan de Nederlandse scheidsrechters is dat ze minder arrogant gedrag vertonen.

Het niveau moet omhoog, willen we in het Europe Cup-toernooi presteren. Daarbij zou het helpen als wij beter gaan schieten van afstand. Nu kunnen tegenstanders zich opstellen in en rond de bucket. Onze schotpercentages zijn erg laag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten