Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 17 september 2019

SL Benfica vs Donar; naait best

De eerste kwalificatiewedstrijd voor de Champions League werd zo slecht gespeeld door Donar dat het resultaat zo goed als wanhopig is. De wedstrijd verliep al in het eerste kwart desastreus.

Carrington Love, Leon Williams en Shane Hammink zijn volgens de club nog niet hersteld van hun blessures. Maar niet alleen deze niet geheel fitte spelers haalden niet het gewenste niveau. Alle spelers stelden teleur. De een wat meer dan de ander.

Ik zal de spelers een voor een bespreken.

Carrington Love = zoals reeds gemeld niet fit. Dat hij echter zo veel balverlies leed kwam in mijn ogen niet zo zeer door een gebrekkige gezondheid maar door slechte passing. Van zijn goede spelinzicht was niets te zien. Niet alleen was hij zelf traag, hij haalde met veelvuldig onnodig dribbelen ook het tempo uit de aanvallen.

Matt Williams jr = een goede speler die diverse mogelijkheden kreeg. Zijn schoten vielen niet. Dat deed hem én de ploeg geen goed want gaandeweg de wedstrijd ging hij steeds meer forceren. Hij was te gehaast en schoot terwijl hij niet in balans was (of in ieder geval leek dat zo).

Jason Dourisseau = de captain, de degelijkheid zelve. Ook vandaag. Maar iets extra's wist hij niet te brengen.

Donte Thomas = een atleet. Had een paar leuke acties maar wist de ploeg niet op sleeptouw te nemen.

Thomas Koenis = normaal een betrouwbare steunpilaar, een goede verdediger. Hij deelde in de malaise. Liep makkelijk tegen persoonlijke fouten op, miste ogenschijnlijk simpele inleggers (na het pakken van een spaarzame aanvallende rebound), wist niet te overtuigen in de rebound-duels.

Leon Williams = Nederlands international, de back-up van Carrington Love. Hij was vandaag ook niet fit. Dat was duidelijk te merken. Williams moet het hebben van intensiteit en agressie in de verdediging. Dat kon hij nu niet brengen.

Shane Hammink = ook een Nederlandse international. Vorig seizoen viel hij tegen. In de voorbereiding deed hij het goed, maar hij raakte geblesseerd. Is nog niet hersteld, en speelde mede daarom weinig minuten.

Deshawn Freeman = ook een atleet. Hij heeft door ziekte een deel van de voorbereiding niet mee kunnen doen met de groep. In hoeverre dat nu nog een rol speelt durf ik niet te zeggen. De ploeg draait niet, en dan is het moeilijk invallen.

Matt McCarthy = een jonge Australiër. De back-up van Koenis. Maakte in de eerste helft (eerste kwart) een paar leuke scores maar deelde vervolgens in de malaise.

Slechte (trage) rotatie in de verdediging, te laag tempo in de balcirculatie. De ploeg wist te weinig ruimte te vinden en schoot tegen een erg laag percentage.

95 - 65 ... aanstaande vrijdag de wedstrijd Donar vs SL Benfica in Groningen. Ik hoop dat de ploeg dan in ieder geval een overwinning boekt, en zelfvertrouwen tankt richting de competitie en het Europe Cup-toernooi. Want het Champions League toernooi gaan we vermoedelijk opnieuw niet bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten