Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 10 november 2019

Hoekjes

"Nieuwe bezems vegen schoon en oude bezems komen in alle hoekjes" is een spreekwoord dat wordt gebruikt om enthousiasme over verandering te temperen.

Afgelopen zomer haalde Donar de bezem door de selectie. De contracten van Shane Hammink en Thomas Koenis liepen nog door. Jason Dourisseau kreeg als enige een nieuw contract aangeboden. Alle andere spelers zijn vertrokken.

Recent was Sean Cunningham (hij heeft nog geen nieuwe club) aanwezig bij een wedstrijd van Donar. Zijn verdedigende kwaliteiten worden node gemist. Te meer omdat Donar er nauwelijks in slaagt om goed aanvallend basketball te spelen.

Mijns inziens is de selectie niet evenwichtig. Atletische spelers die graag de basket aanvallen. Weinig spelers die sterk zijn in de 'post'. Nauwelijks goede schutters voor de driepunter. Geen dubbele bezetting van de center-positie. McCarthy is een power-forward/center, en hij speelt weinig. (Maar vanmiddag in de wedstrijd tegen Rotterdam meer dan Koenis én ook Freeman.) Ook mist de ploeg lengte. Zo was er vanmiddag tegen Rotterdam sprake van een forse mismatch. Donte Thomas respectievelijk Deshawn Freeman stond tegenover Jeroen van der List. Een verschil van 12 centimeters.

Hoeveel ruimte heeft Donar om de ploeg te versterken? Welke spelers zijn interessant?

Cunningham en Slagter zijn beschikbaar. Mladenovic speelt nog maar weinig minuten.

Sommige fans zouden graag Bradford Burgess zien terugkeren maar hij is gestopt met spelen. Hij is nu assistent-coach?

Er moet veel gebeuren want de ploeg zit nu steeds in de hoeken waar de klappen vallen.

Typerend: een voorsprong van slechts 20 punten wordt in amper een minuut tijd gehalveerd. (Van 69 - 49 naar 69 - 59). Uiteindelijk een moeizame 74 - 68 overwinning. Donar hoefde nimmer voor een nederlaag te vrezen, maar wist ook niet zo dominant te zijn dat er na veertig minuten spelen een overwinning met zestig punten verschil geboekt werd.