Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 28 november 2019

Pudding?

Vooropgesteld: ik heb de wedstrijd nog niet teruggezien maar de stand van het vierde kwart geeft wat mij betreft aan dat de ploeg toen als een plumpudding in elkaar is gestort.

Waarom?

Ik lees en hoor ....

  • gemiste vrije worpen 
  • vertrouwen 
  • momentum 
  • slimheid 
  • ervaring 
  • gemiste schoten 
Hoe zit het met ... 
  • verdediging? 
  • rebounden? 
Dat schoten niet vallen is heel vervelend, maar dit zou je dan moeten compenseren met het maken van zogenaamde 'stops'. Te meer als "bekend" is dat het in de ploeg ontbreekt aan het vermogen om te schieten. 

Ervaring op het gebied van spelen in wedstrijden van Europese bekercompetities. Vorig seizoen hád de ploeg dergelijke spelers maar zij presteerden nationaal én internationaal niet goed genoeg: 4e in de reguliere competitie, verliezend finalist play-offs en 1/8 finales (laatste 16) FIBA Europe Cup-toernooi. 

Het ontbrak die ploeg aan scherpte, intensiteit (beide veroorzaakt door verzadiging, de ploeg was drie seizoenen op rij kampioen geworden), rebounding (terwijl de zelfde spelers daar een seizoen eerder nog wél goed in waren (gebrek aan agressie)) en atletisch vermogen.

De ploeg van dit seizoen mist ervaring, leiderschap, schutters, gogme, het vermogen om wedstrijden te controleren. 

Jeter (die afgelopen seizoen niet het niveau haalde als in de seizoenen daarvoor), Cunningham en Slagter zijn spelers die nu worden gemist. 

Matt jr Williams is te vaak niet de klasbak, de schutter, die hij zou moeten zijn. Die hij kan zijn. En, hij is de enige schutter. 

Hammink, Matt jr Williams, Thomas en Koenis zouden omringd moeten zijn met meer kwaliteit. Met spelers als Brandyn Curry (of de Jeter van het seizoen 2016/2017), Chase Fieler, Evan Bruinsma, Bradford Burgess. Plus de Cunninham van het seizoen 2017-2018 en Dourisseau tot en met het seizoen 2016-2017. Want ja, goede verdedigers zijn essentieel. 

Struikelblok: Cunningham is niet in Nederland opgeleid. Jason Dourisseau ook niet, maar hij is nuttig als leider, voor de chemie binnen de ploeg.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten