Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 15 december 2019

Schoonmaak

Ergens in een klein dorpje in Noord-Holland is een voetbalclubje dat droomt van de Europese top. Hun ploegje staat voor hete vuren maar, als je wordt gesponsord door een fabrikant in brandblussers moet dat geen probleem zijn. Maar, is de sponsor een fabrikant in brandblussers of een schoonmaakmiddel? Ik heb het over Ajax uit Amsterdam.

Hoe dan ook, schijnbaar kan de ambitie om tot de Europese top te behoren de ijskast in nu de ploeg is uitgeschakeld in het champions league toernooi 2019/2020. De ploeg speelt verder in het Europa league toernooi.

Dat is iets wat de Groninger basketballclub Donar niet kan zeggen. Zij werden uitgeschakeld in de eerste ronde van het FIBA Europe Cup-toernooi. Nadat de ploeg er eerder niet in slaagde om zich te plaatsen voor de hoofdfase van het Champions League-toernooi. Er werd een forse nederlaag geleden tegen het Portugese Benfica (-30) in de eerste wedstrijd van de kwalificatie (dit jaar hoefden de Groningers maar 2 rondes te spelen). Thuis werd wel gewonnen, maar de marge (+10) was niet voldoende. Benfica verloor een ronde later van Mornar Bar.

Afgelopen zomer werd er een grote schoonmaak gehouden bij Donar. De bezem ging door de selectie. Maar het resultaat is niet positief. Al wordt dit verbloemd door de huidige plek op de ranglijst, de tweede plaats.

Van de huidige selectie, in de huidige vorm, zou ik de volgende spelers niet behouden: Carrington Love, Vernon Taylor, Matt McCarthy.

Ik twijfel over de drie andere buitenlanders. Hoeveel ruimte is er voor hen als het de club lukt om meer Nederlandse spelers te contracteren? Op mijn verlanglijst:
* Charlon Kloof
* Luuk van Bree
* Thomas van der Mars
* Jordy Kuiper
* Stefan Mladenovic / Maarten Bouwknecht / Jessey Voorn

Van Bree: nu geblesseerd. Bekende van Donte Thomas. Om Van Bree te contracteren is het behouden van Thomas raadzaam. Gelukkig presteert Thomas naar tevredenheid en valt zo'n beslissing te rechtvaardigen.

Van der Mars: komt in Den Bosch niet zo uit de verf. Zal genoegen moeten nemen met een rol in de marge nu de club Henk Norel heeft gecontracteerd? Hij was in Estland een goede speler.

Kuiper: op dit moment 13 wedstrijden gespeeld, gemiddeld 23.8 minuten per wedstrijd, 9.2 punten, 4.4 rebounds, 1.0 assists, 0.2 blocked shots en 0.5 steals. Ook Kuiper is een Groninger.

Mladenovic: speelde in oktober 1 minuut, kwam daarna niet meer in actie.

Bouwknecht: stats onbekend. Worcester Wolves, Britse competitie, is geen topploeg.

Voorn: vertrok bij Den Bosch, heeft nog geen nieuwe club gevonden.

Drie laatst genoemde spelers zijn om verschillende redenen interessant: Groningers (Bouwknecht en Mladenovic), op meerdere posities inzetbaar (Mladenovic, Bouwknecht), defensief betrouwbaar (Mladenovic, Voorn, Bouwknecht), ervaring (Voorn, Mladenovic, Bouwknecht), gewend aan de rol als invaller (Bouwknecht, Mladenovic, Voorn), teamspeler (Mladenovic, Bouwknecht, Voorn).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten