Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 27 december 2019

Kerstrapport

De NOS, de afdeling voetbal van Studio Sport, deelt kerstrapporten uit. Niet dat ik begrijp waarom ze zich bezighouden met voetbal. Het heet toch 'Studio Sport'? Voetbal is geen sport.

Ik zal me hier buigen over de verschillende clubs uit de DBL.

1. Apollo Amsterdam = 1,0 Qua hoeveelheid punten de slechtste ploeg van de eredivisie. Voor het eerst enkele buitenlanders in de selectie, maar de ploeg is nauwelijks sterker dan de voorbije seizoenen. 1 overwinning tegenover 13 nederlagen. Dat is, in een competitie met Aris Leeuwarden Den Helder Suns en B.A.L. Weert gewoon slecht.
2. Aris Leeuwarden = 1,1 Nauwelijks beter dan Apollo Amsterdam. Nog meer buitenlanders in de ploeg. Het "team" was afhankelijk van een jonge Nederlander die niet afkomstig is uit de eigen opleiding: Tim Hoeve. 2 overwinningen met daar tegenover 13 nederlagen. Zie Apollo. Het is, wanneer je concurreert met Apollo, Suns en B.A.L. een zeer zwakke prestatie.
3. Den Helder Suns = 1,2 Vier overwinningen maar van de ploeg wordt veel beter verwacht, dus daarom dit cijfer. 
4. Leiden = 1,5 De ploeg zou in de top 4 moeten staan, maar staat nu slechts 5e.
5. Den Bosch = 1,6 Nipt 4e. Slechts 1 overwinning meer dan Leiden.
6. B.A.L. Weert = 2,5 Voor hun doen is het een goede prestatie, maar binnen een ronduit zwakke league als de eredivisie, heel erg matig. 14 wedstrijden spelen, daarvan 5 winnen. Hebben als excuus hun budget. Er wordt nauwelijks beter van de ploeg verwacht. Het vertoonde spel is ronduit zwak.
7. Rotterdam = 3,0 De huidige nummer 3 van de competitie. Daarmee staan ze qua punten gelijk met Den Bosch, en winnen ze 1 wedstrijd meer dan Leiden.
8. Donar (Groningen) = 3,1 Na het seizoen 2018/2019 draait het ook nu niet. De bezem ging door de selectie, maar er werden helaas veel spelers gecontracteerd die fors teleurstellen.
9. Hammers (Zwolle) = 3,3 De koplopers. Zij leden 1 nederlaag. Speelde van de top 5 in onderlinge duels de meeste wedstrijden thuis. Is van alle ploegen de enige ploeg die een team is, maar goed is het spel allerminst.

Ik denk dat het veel zeggend is dat geen enkele ploeg hoger scoort dan een 3,3. Met zo'n belachelijk niveau samen willen gaan met de Belgische competitie is even sneu als lachwekkend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten