Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 7 oktober 2020

Donar - Apollo [verslag]

Na de zeer matige vertoning tegen Almere is er vanavond de mogelijkheid voor Donar om zich te revancheren. 124 - 64 tegen een ploeg als Almere is namelijk gewoon erg teleurstellend.

In het eerste kwart is Donar nog niet wakker. Óf gezien het late aanvangstijdstip al toe aan nachtrust? De ploeg is aan het slaapwandelen, staat zowel in de aanval áls de verdediging te pitten. Stand aan het einde van het eerste kwart: 18 - 14.

Donar begint het tweede kwart (in vijf minuten tijd) met een 17 - 0 run. Dat is redelijk. Helaas van korte duur. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kakt de boel lelijk in. Onnodige balverlies, domme persoonlijke fouten, slecht schieten. Met een 47 - 27 gaan beide ploegen de rust in.

"Donar gaat ook klein spelen" werd er in het tweede kwart gezegd. Persoonlijk zou ik, als de tegenstander met kleine, snelle mannetjes gaat spelen, kiezen voor deze line-up: Ogungbemi-Jackson, Williams, Lacy, Moreton & Caruso. Dus niet een van de inside-spelers (Rudez, Koenis of Brandwijk (of de geblesseerde James)).

In het derde kwart gaat Donar min of meer op dezelfde voet verder als de laatste minuten van het tweede kwart. Dit resulteert in een 77 - 46 stand aan het einde van dit kwart.

Vierde kwart. Een 'Daniel Theis - achtige' beweging van Thomas Koenis: middels een screen ruimte maken voor een mede-speler die naar de ring penetreert. Dat was in dit geval Leon Williams.

Eindstand: 94 - 52.