Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 14 oktober 2020

Profs

"Professionele sporters" is er gezegd door Rutte. Namens de overheid. Maar volgens het NOC/NSF mogen alleen voetballers hun spelletje spelen.

Donar, dat zo'n goed protocol heeft ontwikkeld piste al naast de pot. (Eerste twee thuiswedstrijden zonder publiek.) Nu blijkt dat de competitie minimaal vier weken stil komt te liggen. Walgelijk!

Het is zo oneerlijk. Het Europe Cup-toernooi gaat weliswaar in januari pas beginnen, maar nu geen wedstrijden spelen. Niet mogen trainen betekent een achterstand ten opzichte van de tegenstanders die Donar en Den Bosch willen treffen.

Mijns inziens is het uitbreiden van de competitie geen goed idee. Vorig seizoen speelde iedere ploeg (als de competitie was uitgespeeld) 32 wedstrijden in het reguliere seizoen. Dit seizoen moeten het er ook 32 worden: 22 + 10. 

De bond had moeten overgaan tot een competitie met 6 ploegen (top 6 vorig seizoen) met aan het einde een play-offs met 4 ploegen. Iedere ploeg zou in het reguliere seizoen 10 wedstrijden moeten spelen. 

In de weekenden waarin er geen competitiewedstrijd is, traint de nationale ploeg of staat er een regionaal bekertoernooi op het programma. Dit toernooi bepaalt uiteindelijk wie de bekerfinale mogen spelen. 

Over bekerfinale gesproken: laat, nu de competitie stil ligt, dan alsjeblieft de bekerfinale gespeeld worden. Alsjeblieft, NOC/NSF geeft hiervoor toestemming. Doe dit binnen 24 uur, zodat de finale op zondag 18 oktober gespeeld wordt. De clubs zijn dan nog redelijk in het ritme. 

Aris kan niet spelen vanwege mogelijke besmettingen? Ik zie het er niet van komen dat er na de komende vier weken alsnog een wedstrijd (competitie of beker) gespeeld wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten