Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 27 oktober 2020

Lockdown tot in december

In mijn ogen kan het bestuur van de DBL niets anders doen dan de competitie voor de rest van dit seizoen stopzetten.

Donar (Groningen) aanwijzen als landskampioen is, met slechts 2 (of 3) wedstrijden gespeeld natuurlijk waanzin. Als er nou 2/3 van de reguliere competitie zou zijn afgewerkt, dan is het een ander verhaal.

Op zich is er niets veranderd ten opzichte van een tijdje terug. Op dat moment pleitte ik voor het verder gaan met minder clubs dan er nu meedoen aan de competitie. Maar ... 

er is inmiddels een maand voorbij én het is twijfelachtig of de gezondheidsbelangen voldoende beschermd kunnen worden. 

Als je met 4 ploegen verder wilt gaan, die allen in de reguliere competitie 6 wedstrijden moeten gaan spelen. En daarna een play-offs finale tussen de nummers 1 & 2. (Best-of-3 / best-of-5) dan moeten er nog bijna 30 wedstrijden gespeeld worden in een periode van zo'n 2 maanden. 

Ploegen moeten eerst ook twee maanden trainen (en die vrijheid geeft de overheid voorlopig niet!). 

De lockdown gaat Donar (Groningen) en Den Bosch enorm in de weg zitten als het gaat om deelname aan het Europe Cup-toernooi. Hun tegenstander, de derde en tevens nog enige andere ploeg uit deze poule, is waarschijnlijk in het voordeel omdat zij wél wedstrijden speelt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten