Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 11 oktober 2020

Power-ranking ronde 2/3

Voor de ene ploeg de tweede, en voor anderen de derde speelronde.

1. Rotterdam, wint met overtuiging de wedstrijd tussen twee ploegen uit de subtop. Enige minpunt: ze winnen een thuiswedstrijd.
  2. Donar Groningen, pakt in de tweede helft de winst in en tegen Den Bosch. Pluspunt: veerkracht om na een achterstand van 13 punten (53 - 40) bij rust in het derde kwart op een voorsprong van 68 - 71 te komen. Minpunt: vrije worpen missen, en hierdoor bijna een marge van zes punten in te leveren. Donar zal, met het oog op de rest van het seizoen (Europe Cup, play-offs) enorm moeten verbeteren. De overwinningen tegen Almere Sailors en Apollo Amsterdam zeggen weinig tot niets.
  3. Bemmel, wint van een andere nieuwkomer in de DBL: Almere. 68 - 95.
  4. Den Helder, pakt de winst in een uitwedstrijd tegen nog een nieuwe ploeg: Den Haag. 60 - 80.
  5. Zwolle, boekt een heel eenvoudige zege. 66 - 90 winst in Amsterdam en tegen Apollo.
  6. Den Bosch, weet het eerste én tweede kwart ruim te winnen van Donar. Verliest het derde kwart met ruime cijfers, en weet in het vierde kwart een achterstand van zes punten bijna goed te maken. 88 - 89 verlies tegen een topploeg die al langer in voorbereiding is, biedt hoop en geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.
  7. Apollo Amsterdam, verloor weliswaar met ruime cijfers maar dit gebeurde in een wedstrijd tegen (sub)topper Hammers Zwolle.
  8. Den Haag Royals, verliest van Den Helder. Ondanks het grote verschil (60 - 80) is het niet zo slecht. Den Helder Suns is een betere ploeg.
  9. Almere, thuis met 68 - 95 verliezen van een ploeg die net als zij nieuw zijn in de DBL is niet goed.
  10. Leiden, 99 - 78 nederlaag tegen mede-subtopper Rotterdam is een zwakke prestatie.
  11. Aris Leeuwarden verliest reglementair met 20 - 0. Dit omdat de ploeg, vanwege mogelijke besmettingen met het Corona-virus besloot om niet af te reizen naar Weert. Ik heb veel respect voor deze beslissing. Voor Aris is zo'n wedstrijd namelijk een confrontatie met een directe concurrent.
  12. BAL Weert, boekt slechts een zege op papier. 20 - 0 levert twee puntjes op die welkom zijn in de strijd om de play-offs.