Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 20 oktober 2020

Opzet competitie

Het bestuur van de DBL wil (voorlopig) de opzet van de competitie niet aanpassen. Mijns inziens de zoveelste slechte beslissing.

De eerste misser is al het toevoegen in plaats van laten degraderen van ploegen. 

Twee weken trainen en dan de competitie hervatten? Die periode is überhaupt tekort. Maar zeker omdat je erop kunt rekenen dat de lockdown veel langer gaat duren dan de afgekondigde 4 weken. Dit terwijl het voetbal, ondanks de besmettingen in de selecties, gewoon mag doorgaan. 

Het voetbal had al verscheidene spelers die positief werden bevonden bij een test. Daar was in de basketball eredivisie geen sprake van. Twijfel was er wel: Aris had enkele spelers die zich lieten testen. Zij bleken niet besmet te zijn. (Al is de test onbetrouwbaar! En dat ligt aan de test zelf. Dat zeg ik niet omdat het spelers van Aris betreft.)

Wat men nu nog kan doen qua verloop van de competitie? Alle clubs 1x uit en 1x thuis tegen elkaar laten spelen. Daarna de play-offs met de top 4: eerste ronde best-of-3, finale best-of-5. 

Ik acht het wenselijk om de competitie daarbij met 8 ploegen te hervatten. Dus zonder de drie nieuwe ploegen en zonder Apollo. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten