Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 9 juni 2018

Legioen

"Strength by numbers" is de kreet van de Golden State Warriors. Doelend op de vele fans die zij hebben. Vannacht zijn de Golden State Warriors opnieuw kampioen van de NBA geworden. Het is de 3e titel in 4 jaren tijd.

Even een parallel trekken met Donar: de Groninger club heeft verreweg het grootste legioen van alle DBL-clubs. De club won in de afgelopen 5 jaren 4x de nationale titel. Waarvan de laatste 3 seizoenen op rij.

Succes werkt als een magneet. Goed personeel wil voor jou werken (goede spelers willen voor jou spelen), sponsoren willen hun naam aan jouw bedrijf (club) verbinden.

In het geval van Donar spijtig genoeg geen naamsponsor. Geen sponsor die bovenop het huidige budget van krap € 2.000.000 nog eens € 1.000.000 Ć  € 1.500.000 per seizoen inbrengt.

De Warriors wonnen ondanks het verzet van de Cleveland Cavaliers (in de persoon van hun superster LeBron James).

Donar verloor in het seizoen 2014/2015 van Den Bosch. Zij hadden toen superster Brandyn Curry in de ploeg. Curry speelde afgelopen seizoen voor Donar, maar was als speler van Donar veel meer een teamspeler dan als speler van Den Bosch. Ook Arvin Slagter speelde destijds voor Den Bosch, en nu in de ploeg van Donar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten